Edward Riedl (M)

Norrbotnibanan

Idag framställs det i media som om alliansen röstat mot Norrbotniabanan. Inget kunde vara mer fel. Socialdemokraterna har ingen fungerande finansiering för alla sina löften med en andra bro till Danmark, nya tunnelbanor i Stockholm, höghastighetståg, Norrbotniabana och mycket mycket mer. Nu senast lovade också Håkan Juholt 100% mobiltäckning. Bara det skulle kosta betydligt mer än hela Norrbotniabanan. Det här frikostiga sättet att lova infrastruktur har prövats av länder som Grekland med förskräckande resultat. De olika oppositionspartierna har också en mängd försämringar på andra områden som det inte nämns en rad om. De ordnar ökade satsningar på järnväg genom att ta bort en stor del av anslagen för våra vägar och vill också införa kilometerskatt på lastbilar vilket är ett riktigt slag i magen på all industri i Norrland som är beroende av långa transporter.

Från alliansen tar vi ett helhetsansvar för Sverige. Vi delatar inte i förslag om ofinansierade satsningar på varken infrastruktur eller något annat. Vi är dessutom övertygade om att väljarna genomskådar de röd-gröna partiernas frikostiga löften utan täckning.

Med det sagt så fortsätter vi riksdagsledamöter från alliansen i Västerbotten att jobba för att Norrbotniabanan ska börja byggas så snart som möjligt. Men när det beslutet tas finns också en fungerande finansiering på plats. Alliansregeringen har redan genom infrastrukturministerns hårda arbete i Bryssel fått med Norrbotniabanan i Core Network. Det möjliggör en medfinansiering från EU på upp mot 20%. Så arbetar ansvarsfulla politiker.

Edward Riedl (M).

Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.