Edward Riedl (M)

Fattigdomen har minskat under alliansstyret

Igår hade jag inne en debattartikel om fattigdom i VK. Fattigdomen har minskat under alliansregeringen trots den globala finanskrisen. Jag skriver också om skillnaden mellan relativ och absolut fattigdom. Ibland används begreppen utan att förklara vad det är som avses. Det riskerar att leda riktigt fel då den relativa fattigdom ökar när grannen får ett jobb samtidigt som den absoluta fattigdom minskar.

Edward Riedl (M).

Etiketter: , , , ,

12 kommentarer

  1. Harry Fonte

    Tröttsamma borgare som gratulerar sig själva. Ni är verkligen bäst av alla politikerna i detta landet på att berömma er själva, speciellt när det bara är tomt beröm. Ska du inte börja yra om ”utanförskapet” också, när du ändå håller på?

  2. lf

    Du skriver om barnfattigdom i Sverige som det vore en teknisk fräga,och du hänvisar till en kollega.
    Här ser man tydligt hur Ridel försöker göra poäng av en hjärtefråga för barn.
    Vad är detta för ett tekniskt skitsnack.
    Tror du barnen bryr sig om om de lever relativ eller absolut fattigdom?
    Nä,vad jag skulle råda dig till är,lämna den sociala biten till någon som är bättre lämpad.

  3. Elof Näslund

    Edward Riedlpresnterar i VK en lång och tröttsam insändare om hur framgångsrikt högerregeringen bekämpar barnfattigheten genom sin s k ”arbetslinje”.
    Samma dg finns en artikel i Aftonbladet om hur ungdomsarbetslösheten ökat dramatiskt under högerstyret. Och detta gäller också den totala arbetslösheten. Och samtidigt har Riedl och hans medskyldiga i högerregeringen försökt, och i många fall också lyckats, knäcka arbetslösa, sjuka och arbetslösa genom brutala försämringar av våra trygghetsförsäkringar.
    Och detta påstås vara en ”arbetslinje” när det i själva verket är ett grymt angrepp på utsatta människor. Först driver högerregeringen människor till utanförskap och sedan angriper man dem för att vara lata och simulanter och på något konstigt sätt även pensionärer. Du Edward Riedl och dina medskyldiga i M, FP, C och KD, har orsakat många människor stor skada som på sikt också kommer att vara till skada för de ni hittills har köpt via skattesänkningar.
    Att fortsätta orera vitt och brett om ”arbetslinjen” lär väl med tiden avslöjas som den bluff den är, oavsett hur många artiklar du och dina medskyldiga lyckas plantera i den helt dominerade borgerliga pressen.
    God Jul förreste, Edward Riedl. Om du inte lyckas få ihop pengar till skinkan kan du väl, som många andra, vända dig till stadsmissionen, kyrkan etc.
    Elof Näslund

  4. När osanningar komma ifrån blåslipsarna

    Citerar av Elof Näslund ifrån en annan blogginlägg av Reidl:

    ”Edward Riedl (M) har i VK 19/12 en lång och tröttsam artikel om hur högerregeringen framgångsrikt bekämpar barnfattigdomen genom sin s k ”arbetslinje”, dvs jobb i stället för bidrag. Samma dag finns en artikel i Aftonbladet om hur barnfattigdomen ökat under högerstyret. Och detta gäller också den totala arbetslösheten. Och samtidigt har Edward Riedl och hans medskyldiga i högerregeringen försökt, och i många fall också lyckats, knäcka arbetslösas, sjukas och pensionärers tillvaro genom brutla försämringar (Obs inte reformer) av våra trygghetsförsäkringar. Och detta påstås vara en arbetslinje, när det i själva verket är ett grymt angrepp mot utsatta människor, som högerregeringen verkligen lyckats driva till utanförskap. Först driver man människor till utanförskap och sedan angriper man dem för att lata, arbetsskygga, simulanter och pensionärer = i själva verket samhällsparasiter. Du Edward Riedl och dina medskyldiga, inkl C,KD och FP, har orsakat landet Sverige stor skada, som på sikt kommer att vara till skada även för de människor ni hittills har köpt via skattesänkningar.
    Att fortsätta prata vitt och brett om ”arbetslinjen” lär väl med tiden avslöjas som den bluff den är, oavsett att hur många artiklar du och dina allierade lyckas plantera i den dominerande borgarpressen.

    God Jul förresten. Om du inte lyckas få ihop pengar till skinkas kan du väl liksam så många andra vända dig till stadsmissionen, kyrkan etc.”

  5. Ante Johansson

    Det är väl stor risk att barnfattigdomen stiger igen nu om arbetslösheten stiger under 2012. För att inte få stigande barnfattigdom i lågkonjunktur borde vi ha obligatorisk a-kassa som ger ersättning på en nivå så att arbetslösa inte hamnar i fattigdom. Full sysselsättning under lågkonjunktur kan vi knappast räkna med i framtiden.

    Fråga: Var har du fått dom statistiska uppgifterna ifrån som du använder i artikeln i VK

  6. Edward Riedl

    Svar till lf (2011-12-20 16:52)
    Just din kommentar visar på vikten att faktisk använda fakta även i svåra frågor som denna för att inte hamna fel. För vilken nytta har barn av att fler föräldrar förlorar jobben och därigenom bidrar till minskad relativ fattigdom när fler barn hamnar i fattiga familjer? Läs debattartikeln så kanske det klarnar för dig.

  7. Edward Riedl

    Svar till När osanningar komma ifrån blåslipsarna (2011-12-21 03:54)
    Den här kommentaren påminner väldigt mycket om dina tidigare. Vi håller inte med varnadra kan jag konstatera.

  8. Edward Riedl

    Svar till Ante Johansson (2011-12-21 08:18)
    Den relativa fattigdom kommer sannolikt att miska när fler blir utan jobb i en kommande lågkonjunktur. Däremot kommer den absoluta fattigdomen att öka eftersom fler familjer kommer att ha föräldrar som saknar arbete. Detta är givetvis allvarligt.Jag delar dessutom din uppfattning om att a-kassan borde vara obligatorisk. Dessvärre är både socialdemokraterna och facket emot detta då deras makt därmed skulle minska. Min uppfattning har tidigare varit att även s borde vara med om vi ska genomföra en sådan reform. Den uppfattningen har jag inte längre när s knappt samlar en fjärdedel av befolkningen. Men ett eller flera oppositionspartier bode vara med om vi genomför detta.

    Statistiken om försörjningsstöden (rimligen det bästa vertyget för att mäta absolut fattigdom) har jag fått från mina medarbetare. Däremot är det svårt med ren statistik då den störs på många olika sätt inte minst över tid.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.