Edward Riedl (M)

Uranbrytning

Jag välkomnar när fler politiker, nu senast Lennart Holmlund (S), uttalar sig positivt om framtida uranbrytning i Sverige. Utan kärnkraften kommer vi inte att kunna möta klimatutmaningarna när allt fler länder befinner sig i snabb utveckling och därigenom också får ett stort behov av energi. För att driva kärnkraftverken behöver vi uran. En stor del av både europas och världens kända uranfyndigheter finns i Sverige och i takt med att priset på uran blir allt högre blir det också allt mer lönsamt att bryta fyndigheterna. Det är viktigt att vi både klarar brytning med hänsyn till de hårda lagar vi har för människor och miljö samt att en stor del av vinsten hamnar hos staten. Jag har i mitt eget parti motionerat och jobbat för att vi ska bli mer positiva till uranbrytning samt se till att de stora ekonomiska värden en brytning skulle ge hamnar i statens kassa för att utveckla vårt land.

Edward Riedl (M).

Etiketter: , ,

8 kommentarer

 1. Lars Gidlöf

  Jag blir mer o mer skrämd, Ni politiker uttalar er om saker Ni inte har en aning om, en fd snickare snackar om uranbrytning, din bakgrund vet jag inte vad den är men kunskaper om kärnkraft mm det har Ni. Jag kommenterade en blogg av dig för länge sen angående kärnkraftverkens underhållsplanering, långt innan Maud olofsson hade mötet med kraftjättarna om att lägga underhållsjobben annan tid än vintern. Ni vet inte hur kärnkraftsverkens underhållsarbeten utförs av skuttfirmor,allt i allo folk, därför all dessa misstag som man får se sen.
  Ni skulle väl själva inte trimma en gammal bilmotor och tro den klarar detta, det är precis det de gör med kärnkraftenb idag,och sen läggs det fram för Er politiker i flashiga broschyrer, ni vet väl inte ens hur ett kärnkraftsverk fungerar.

  Skäms Ni inte att prata om saker Ni inte vet något om? Ska inte Ni ta beslut med stor kunskap?

  Holmlund och du har väl ingen kunskap om hur tekniken fungerar mm?

 2. RWR

  Bra! vi har lång erfarenhet av gruvbrytning och uranbrytning sker redan i viss utsträckning, dock är man naturligtvis i själva verket ute efter andra mineraler.

  Här finns potential för arbeten och inkomster för vår del av landet. Vi kan också bidra till mindre utsläpp …

  Enighet här uppe mellan LO, S och delar av Alliansen borde kunna se till att detta blir verklighet.

 3. Viktor

  Det var ett bra beslut ni tog om att man får bygga nya reaktorer till kärnkraften.
  Jag tycker uran ska få brytas vilket är tillåtet men att man gör det med förstånd för miljön.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.