Edward Riedl (M)

Hur ska jag hantera Juholt?

Som människa tycker jag riktigt synd om Håkan Juholt (S) när han som partiledare gör det ena misstaget efter det andra. Min uppfattning är att politiken alltid måste skilja på sak och person. Jag känner många trevliga socialdemokrater även om vi givetvis ofta har olika syn på politiken. Jag tycker också att det är viktigt att hålla en hög nivå och undvika personangrepp. Det är politiken som ska angripas – Inte personerna. Men samtidigt är inte personer bakom politiken inte ointressant eftersom det är de som ska bara de politiska idéerna. Dessutom så blir personer vid valsegrar ministrar och viktiga makthavare som påverkar många människors liv. Därav sker också en medial granskning inte bara av politiken utan också av personer. Är det då intressant om Juholt ljuger för media om hur budgeten gjordes i höstas? Jag tror de flesta tycker det är intressant om en statsministerkandidat medvetet utan problem ljuger för att klara sig samtidigt som hela affären kring socialdemokraternas budgetarbete också visar prov på deras regeringsförmåga vilket i sin tur är både viktigt och intressant för väljarna. Att Juholt som tidigare försvarspolitisk talesperson för socialdemokraterna i riksdagen antingen ljuger eller är okunnig om den förra mandatperiodens största försvarspolitiska beslut i Sälen igår är givetvis även det politiskt intressant.

Men den stora frågan kvarstår. Hur ska jag som moderat och politisk motståndare förhålla mig till Håkan Juholt som leder socialdemokraterna? Jag bör förutom att berätta om hur vi moderater tillsammans med alliansen styr Sverige och vad vi vill i framtiden också kunna kritisera de politiska motståndarna om jag tycker deras förslag inte vore bra för Sverige. Jag måste väl också kunna påpeka att dagens socialdemokrati under Juholts ledning saknar förmåga att leda Sverige. Fast där vi just nu befinner oss är det nästan svårt att göra det utan att det uppfattas just som om jag kritiserar personen Juholt. För mig kan det tyckas vara ett relativt litet problem då hans egna socialdemokrater mer än gärna slår på honom. Men faktum är att det politiska samtalet just nu hämmas på ett mycket olyckligt sätt.

Läs mer här, här, här, här, här och här.

Edward Riedl (M).

Etiketter: , ,

2 kommentarer

  1. Edward Riedl

    Svar till Karpstryparn (2012-01-17 13:29)
    Jag funderar i min blogg kring hur jag skulle förhålla mig kring honom. Sedan har han och hans parti nu gjort bedömningen att någon annan bör ta över.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.