Edward Riedl (M)

Stolthet över Västerbotten

När vi västerbottningar är runt om i landet och världen ska vi bli bättre på att framhäva våra fördelar och förmågor. Det var lanshövding Chris Heisters medskick till oss innan hon lämnade. I detta ligger det väldigt mycket. Vi ska bli bättre på att marknadsföra allt positivt med vårt län istället för att fokusera på våra problem. Låt oss istället se dem som gemensamma utmaningar. Personligen vill jag också att vi slutar återupprepa stereotyper utanför länsgränserna vilket skapar en felaktig bild av vårt län och vad vi är. Där har vi alla ett stort ansvar. Filmen Jägarna  eller Pistvakt är roliga men berättar inte särskilt mycket om oss västerbottningar eller våra förmågor. Istället försvårar de bilden av allt vi faktiskt är. Låt oss börja känna en stolthet i vad vi faktiskt är och vad vi kan. Västerbotten är fantastiskt.

Edward Riedl (M).

Etiketter: ,

4 kommentarer

  1. Treb

    Är det Chris Heisters eminenta förmåga att ge bort en offentligt finansierad vårdcentral i Stockholm för 700 000 och som sedan säljs av den nyare köparen för 20 milj.
    Jag hoppas att det inte är det du syftar på. Västerbottningarna är klokare än moderat politik.

  2. lf

    Stolthet! Vilket län i Sverige vill inte känna stolthet?
    Känner du till något län som inte känner stolthet,då kan du väl presentera dessa.Jag bor i Västerbotten och jag tycker att det är ett bra län att leva i.Men att blåsa opp sig som en brushane,det är bara politisk propaganda.

  3. Edward Riedl

    Svar till Treb (2012-02-03 07:51)
    Du har rätt till din uppfattning. Däremot kan jag konstatera att det alliansstyrda landstinget i Stockholm bättre klarar att ge sina medborgare sjukvård än det socialdemokratiskt styrda Västerbotten. Sedan verkar inte alla Västerbottningar alldeles nöjda med landstinget just nu. men du har rätt – Man får det man röstar på.

  4. Edward Riedl

    Svar till lf (2012-02-03 16:41)
    Det finns alltid dysterkvistar och jantekramare. poängen är att vi själva måste både känna och berätta hur bra vi faktiskt är eftersom ingen annan gör det åt oss.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.