Edward Riedl (M)

Att styra ett land

Igår hade VF en helsidan med mig. De kommer att ha fler riksdagsledamöter från länet i kommande tidningar. Det bra att att tidningarna djupdyker i vilka länets riksdagsledamöter är och vad vi gör. Det som inte riktigt framgick var dock hur demokrati fungerar. I media finns en önskan om politiker som avviker från partilinjen. När man styr ett land innebär det att vi har diskussioner om olika frågor i våra partigrupper och inom alliansen. Men sedan kommer en punkt när vi fattar majoritetsbeslut som alla är bundna av. Ibland får man som man vill och ibland inte. Men att alla alltid skulle få precis som de vill är en omöjlighet. Så kan inte ett land styras.

Jag är ärlig och berättar hur det fungerar. I medias ögon kan det tyckas lite tråkigt. Men se gärna efter hur många riksdagsledamöter som inte följt majoritetsbeslut i sina partigrupper när de bär regeringsmakten. Mer av detta saknade jag i tidningsartikeln eftersom det ger en mer rättvisande bild av hur demokrati fungerar i praktiken.

Edward Riedl (M).

En kommentar

  1. lf

    men att sitta och se dig i en soffa som nån som styr landet och politiken det blev för mycket.Du har ju talat om Lennart Holmlund är för mycket.Ni två är nog snart för mycket för väljarna i Västerbotten Vi måste ha mer ödmjuka politiker.Är jag helt ute och cyklar?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.