Edward Riedl (M)

Grekerna bär själva ansvaret

Just nu pågår upplopp runt om i Grekland för att demonstrera mot nedskärningarna. Men i slutändan är det faktiskt grekerna själva som bär ansvaret för sina problem. Det är ingen som tvingat dem att låna pengar av omvärlden för att leva över sina tillgångar. Att vanligt folk skyller på politikerna är rätt meningslöst eftersom det är de själva som valt de politiker som inte tagit ansvar för ekonomin. I en demokrati så är faktiskt väljarna ansvariga för vem de väljer. Att blint lita på politiker som lovar allt straffar sig i slutändan.

Lösningen är faktisk lika enkel som vägen till deras problem. Nu kan grekerna faktiskt välja poitiker som tänker ta ansvar. Politiker som inte lovar allt men faktiskt håller vad de lovar. Grekerna bär sitt eget öde.

Läs mer här.

Edward Riedl (M).

Etiketter: ,

2 kommentarer

  1. Leif

    Som vanligt, politiker som inte tar något ansvar, det är väljarnas fel. en gammal människa svälter ihjäl på ett privatiserat vårdhem, väljarnas fel. Logik från en Moderat!

  2. Edward Riedl

    Svar till Leif (2012-02-13 12:25)
    Nu undrar jag om du läst det jag skrivit. Min poäng är att väljarna i alla länder har ett ansvar för vad de röstar fram för politiker och politik. Har du en annan uppfattning?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.