Edward Riedl (M)

Anders Borg (M) berättar hur bra det går för Sverige

Igår var det debatt i riksdagen där finansminister Anders Borg på ett mycket bra sätt bemötte socialdemokraternas svartmålning av Sverige. Det blev mycket tydligt att Sverige klarat sig mycket väl i en internationell jämförelse. I Sverige har vi fortsatt kunna stärka vår gemensamma välfärd när andra länder nu tvingas rasera den välfärd de byggt upp. När andra länder fortsätter förlora jobb växer nya jobb fram i Sverige. Sverige har EU:s lägsta långtidsarbetslöshet. Även om Sverige på område efter område sticker ut positivt i Europa så ska vi givetvis sträva efter att bli ännu bättre. Men vem tror att lösningen för detta är fördubbla arbetsgivaravgiften för att anställa unga, höja skatterna för den som arbetar, borttagande av rut och rot-avdrag mm mm. För det är det som är socialdemokraternas alternativ till alliansregeringens politik. En politik som  givetvis inte är perfekt men faktiskt är den som lyckats bäst i hela Europa.

Edward Riedl (M).

Etiketter: , , ,

4 kommentarer

  1. Leif

    Vad spelar det för roll att vi har bra välfärd då din andlige ledare säger att vi måste skära i den välfärden då vi måste kunna konkurrera med andra länder.

  2. David

    Om det går så bra för Sverige varför tvingas vi hela tiden till nya nedskärningar och besparingar? Vi har fortfarande massarbetslöshet i landet och många unga är totalt utestängda från arbetsmarknaden. Allt fler utförsäkras eller hamnar i olika åtgärdsprogram. Det finns inga ambulanser till svårt sjuka människor.
    Det är patetiskt att höra vår egen Bagdad-Bob slå sig för bröstet i ett sånt läge.
    Kan du förklara hur nedskärningar och besparingar som kommuner och landsting ständigt tvingas till (oavsett om det går ”bra” för Sverige eller inte) är att ”stärka vår gemensamma välfärd”? Tankarna hamnar direkt hos George Orwell när jag hör ert resonemang.

  3. Edward Riedl

    Svar till David (2012-02-15 18:39)
    Den bilden du framför stämmer inte med verkligheten då vi idag satsar mer pengar på vår gemensamma välfärd än tidigare.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.