Edward Riedl (M)

Riksbanken sänker reporäntan

Riksbanken sänkte idag reporäntan med 0,25 procentenheter till 1.5% vilket givetvis är en avspegling kring den sviktande globala konjunkturen. Däremot är det oroande att bankerna snabbt går ut och meddelar att de inte har för avsikt att sänka bolåneräntorna direkt till följd av detta. Samtidigt är de snabba och sänker räntan för spararna. Det känns inte särskilt trovärdigt att dessa två delar inte hänger ihop. För egen del blir jag riktigt förbannad. Det är dags att hårda ord och vissa skärpningar från regeringens sida tuffas till. Det är inte ok att småsparare och bolånekunder blir blåsta på pengar av några få storbanker.

Läs mer här.

Edward Riedl (M).

Etiketter: , , , , ,

4 kommentarer

  1. lf

    Grattis!Din bästa blogg på senare tid.Vad jag är orolig över är att storbankerna skrattar åt du och Anders Borg.Vi skiter i er och gör som vi vill.

  2. Isak

    Mycket prat och lite verkstad. Så har det nu varit i
    tre år. Herr Riedl påstår sig vara riktigt förbannad.
    Han har i allt försvarat den förda politiken, och dom
    storvulna planerna på reglering av finansinstituten
    har bara varit bara tomma ord. Eller vad är det för
    planer som Herr Riedl när?

  3. Edward Riedl

    Svar till lf (2012-02-16 17:59)
    Jag tror inte bankerna struntar i vad finansministern säger eftersom vi i sista hand faktiskt kan lagstifta om de inte lyssnar.

  4. Edward Riedl

    Svar till Isak (2012-02-16 19:06)
    Jag delar inte din uppfattning. till skillnad från övriga Europa har inte svenska skattebetalare fått rädda bankerna med sina pengar. Sedan görs mycket även om min uppfattning är att vi nog bör göra mer.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.