Edward Riedl (M)

Det finns fortfarande bara ett svenskt regeringsalternativ

Det är självklart intressant att följa vad som händer i de fyra splittrade oppositionspartierna socialdemokraterna, miljöpartiet, vänsterpartiet och sverigedemokraterna. Inte minst när tunga miljöpartister rakt ut säger att Stefan Löfven (S) hotar ett eventuellt röd-grönt samarbete genom sin positiva inställning till kärnkraften. Samtidigt känns det tryggt att veta att vi har ett väl fungerande regeringssamarbete inom allianspartierna där vi trots oro i omvärlden fortsätter regera Sverige på ett både framgångsrikt och tryggt sätt. Det finns faktiskt bara ett regeringsalternativ i Sverige just nu.

Edward Riedl (M).

Etiketter:

10 kommentarer

  1. lf

    Du får inte gå händelserna i förväg.Det är ju otvetydigt att ni regerar fram till valet 2014.Men det är långt dit
    Hur bra är ert allianssamarbete?Jag är inte säker på att du rätt person att uttala dig i denna fråga.
    Enligt vissa bedömare finns slitningar inom alliansen redan idag.

  2. Krister Klermalm

    Har du slått en tanke på att både Mp och V tillsammans går så pass uppåt att någon av dessa går om S och samarbetar. Inget är omöjligt, särskilt då väljare vaknar eller upptäcker dessa två partiernas politik samt ser bakom fasaden med blå husets politik. Det är tragiskt att de finns de som går på era floskler och mantra repliker. Sysselsättningsgraden säger ni inget om.

    Med piskan som viner över de andra partierna så lär det se fint utåt sett med alliansregeringen. Ni är duktiga på att försköna verkligheten så arrogant kör över folkets röster. Ha inte överttro om att det bara finns bara ett regeringsalternativ. För hur är det med egentligen flirtandet med Mp som något har gjorts försök med. Allt går inte hem ens bland de andra partierna i alliansen.

  3. Marianne Johansson Bygget Mosekälla

    Mjaa, varför ska man sälja ut sin politik direkt? Varför inte se först hur väljarna röstar, och sedan bilda regering utifrån det, tycker jag låter mest demokratiskt!
    Inom Alliansen äts ju de små partierna upp av Moderaterna!

  4. Isak

    Tyvärr så finns det inte någon laglig möjlighet förrän
    till valet hösten 2014 att sparka ut Alliansen från ta-
    buretterna. Vi får hoppas på en viss obstruktion innan
    Alliansen har rivit och sålt ut alla Sveriges tillgång-
    ar. Hoppas att Herr Riedl har sitt gamla jobb kvar efter
    valet. Eller om han kommer att dela samma öde som dom
    uppemot 400.000 arbetslösa.

  5. Edward Riedl

    Svar till Marianne Johansson Bygget Mosekälla (2012-02-17 20:17)
    Då har vi lite olika syn på vad vi tror väljarna gillar mest. Fakta och konkreta svar innan valdagen och vad en röst på alliansen faktiskt innebär innebär eller överaskningar med skattechocker för vanliga löntagare med tre tre röd-gröna.

  6. Edward Riedl

    Svar till Isak (2012-02-17 22:52)
    Vid valet 2014 prövas alliansregeringen igen. Om vi sköter oss och väljarna tror vi har bättre politik för Sverige de kommande åren blir vi omvalda – Annars inte.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.