Edward Riedl (M)

Studiebesök på Minervaskolan i Umeå

Idag har jag varit på studiebesök på Minervaskolan i Umeå. Jag hade förmånen att få sitta ner med nuvarande rektor Jonny Henriksson och tidigare rektor Hans Jansson som även är en av grundarna. Berättelsen om Minervaskolan är fantastisk på många sätt och beskrivs bättre av andra än mig. Den som är intresserad kan gärna läsa artikeln om skolan och rektor Hans Jansson som Maciej Zarembas skrev i DN för ett år sedan. Skolans resultat talar sitt tydliga språk även om vägen dit kan låta förbluffande enkel. Genom att ge eleverna tydliga ramar och regler skapas trygghet som ger eleverna god självkänsla och studiero. Idag har Minervaskolan långt fler än tusen elever. Minervaskolan är på många sätt en framgångssaga och en tanke om lärande i tiden. Under mitt besök hann vi även med att prata om skolan och lärande i en vidare bemärkelse. Engagemanget för barnen är stort på skolan och jag ska ärligt medge att jag rycks med när dessa duktiga människor berättar om vad som driver dem. Ett stort tack Jonny och Hans för ett mycket trevligt besök på er skola!

Edward Riedl (M).

Etiketter: , , , ,

5 kommentarer

  1. Umebo

    Jag ser inget av hur skolan ekonomiskt har berikat en av dina partikamrater Anders Sjölund och de andra som startat skolan med pengar från den kommunala skatten…

  2. Edward Riedl

    Svar till Umebo (2012-03-04 14:43)
    När det gäller Minervaskolan tjänar de (numer en stor del av personalen) pengar på att erbjuda elever och föräldrar en mycket bra skola. Den stora vinsten grundarna gjorde härrör från fastighetsaffären med ett privat fastighetsbolag. Vissat kan man vara avundsjuk på alla som tjänat pengar på fastigheter om man vill. Jag är det inte.

  3. Klas Viberg

    Att kritsera en partikamrat är kanske svårt även om det finns anledning. Att uttala sig positivt om skolan som fått så många anmärkningar tär på trovärdigheten.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.