Edward Riedl (M)

Surrogatmödraskap

Nu ska frågan om suffogatmödraskap utredas. V och KD är emot. Jag delar dessa två partiers farhågor. Det finns stora risker med förändrad lagstiftning på det är området. Det mest uppenbara är att ekonomiskt svaga kvinnor utnyttjas av mer resurstarka par på ett sätt som inte är bra. Jag kommer att följa frågan och är i nuläget inte alls positiv till eventuellt ny lagstiftning om inte riskerna är väl kartlagda och hanterade.

Edward Riedl (M).

Etiketter: ,

2 kommentarer

  1. Mats Gerdau

    Det är just detta som vi nu vill utreda. Risker, oklarheter, nackdelar ska studeras, men också fördelar och hur de 100 barn som finns i Sverige idag och som tillkommit genom surrogatmödraskap ska få en bra juridisk ställning och inte hamna mellan stolarna på något sätt.

    Det är alltså en förutsättningslös utredning vi vill ha. Samla in kunskap, jag har lite svårt att förstå varför KD och V är emot kunskap. Vi behöver mer kunskap innan vi kan ta ställning helt enkelt. Vi gör precis som vår partistämma sa i enihget i höstas. 🙂

  2. Edward Riedl

    Svar till Mats Gerdau (2012-03-14 12:35)
    Kul att du som partikamrat är inne och läser min blogg…:)

    Självklart måste vi lösa situationen för de barn som redan finns här. Där har vi precis samma uppfattning.

    Min oro handlar snarast om det som kan bli nästa steg hemma i Sverige. Jag vill inte ha en utveckling där ekonomisk svaga kvinnor ska utnyttjas.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.