Edward Riedl (M)

Aftonbladets kampanj mot alliansen

Just nu pågår en medial kampanj mot alliansen inte minst från aftonbladets hemsida. Jag har två artiklar länkade som med all önskvärd tydlighet visar hur osakligt det journalistiska arbetet sker. Först försöker aftonbladet påvisa tesen att KD:s ledare Göran Hägglund hånar statsministerns separation vilket givetvis är rent nonsens. Sedan har aftonbladet en artikel där de senaste opinionsmätningarna används som bakgrund för att beskriva ett förfall i alliansen där fantasi verkar vara en bärande del i reaserchen. Jag påstår inte att alliansarbetet alltid är smärtfritt. Jag kan avslöja att det inte är det i något parti heller för den delen. Att kompromissa i egna partier eller tillsammans med partners innebär alltid en del friktion. Men alliansen har visat sig regeringsduglig i både goda tider och under den värsta ekonomiska krisen globalt sedan 1930-talet.

Alliansen vilar på mycket stabil grund där vi under lång tid tillsammans burit regeringsmakten och ansvaret för Sverige.

Läs mer här och här.

Edward Riedl (M).

Etiketter: ,

4 kommentarer

 1. Bo Grahn

  Lika osakligt som det var när man kastade skit på Juholt.
  Jag röstar inte på S men AB tycks iallafall sprida sina osakligheter jämtjockt och det hedar dem i så i fall.

 2. lf

  Det är litet förvånande att Riedel upp detta.Pressen i Sverige är ju till stora delar varit styrt av borgerliga värderingar.
  Aftonbladet med Lena Mellin i spetsen har väl ända sen före valet, varit borgarnas språkrör.Hetsjakt på främst socialdemokrater har präglat inläggen.Men jag håller med om att det har vänt på senare tid.
  Vad beror det på? Jag tror att nu svenska folket börjat se hur alliansens politik slår.Detta inser nog också press och massmedia.
  Om vissa personliga problem utnyttjas av pressen,ministrar el.andra är det högst förkastligt.

 3. Edward Riedl

  Svar till lf (2012-03-28 15:24)
  fast nu talar verkligheten mot det som du skriver. 7 av 10 journalister sympatiserar med de röd-gröna partierna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.