Edward Riedl (M)

Jonas Sjöstedt (V) är inte välkommen hos Stefan Löfven (S)

Nu har socialdemokraternas nya partiledare gått ut och sagt att han inte vill bilda regeringen med vänsterpartiet efter valet. Det är förvisso ett bra besked för väljarna som då vet att vänsterpartiet marginaliseras oavsett regeringsalternativ. Samtidigt så minskar socialdemokraternas underlag för att eventuellt kunna bilda regering. Troligen räknar man som tidigare med att vänsterpartiet kommer att gå i det stora partiets ledband. Alldeles oavsett detta så visar detta utspel att det fortsatt bara finns ett realistiskt regeringsalternativ även efter valet 2014.

Läs mer här.

Edward Riedl (M).

Etiketter:

4 kommentarer

  1. Marianne Johansson Bygget Mosekälla

    Jag tolkar väl inte riktigt Löfvens uttalande som du gör.Man måste väl rimmligen se utgången av valet först!
    Och jag undrar var sprickorna i alliansen leder?

  2. lf

    Edward Riedel spekulerar och påstår olika saker.
    Socialdemokraterna har styrt detta land framgångsrikt i många decennier,i majoritet och i minoritet med stöd från andra partier.Det har har gått bra.Vad har du egentligen emot V och Jonas Sjöstedt idag?Du kan väl inte köra med kommunism längre.
    Ni har ju inte majoritet i riksdagen idag.Nu när väljarna ser hur eran politik slår,då får ni ju naturligtvis vikande opinionssiffror.Hur förklarar du detta?
    Har du redan nu fått garantier att de borgerliga håller ihop efter valet. Jag tycker att det mer och kommer fram slitningar inom alliansen i många frågor.
    Vad händer om KD inte kommer upp till 4%?.Dessa frågor bör du nog ägna mera kraft åt framöver.
    Privat önskar jag du och din familj en God och Glad Påsk.

  3. Edward Riedl

    Svar till Marianne Johansson Bygget Mosekälla (2012-04-04 14:18)
    Vi kan säkert göra olika tolkningar även om det verkar rätt tydligt. Sedan menar jag att väljarna bör få reda på vilka s tänker samarbeta med och vilken politik det skulle leda till.

  4. Edward Riedl

    Svar till lf (2012-04-04 16:12)
    Hoppas du och dina nära fick en bra påsk.

    Vänsterpartiet har en politik som jag tror få av de som bor i Sverige vill ha realiserad. Därför är det intressant att veta om S vill samarbeta med dem och vilken påverkan de kommer att få.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.