Edward Riedl (M)

(S) i Västerbotten vill ha 6 timmars arbetsdag

Socialdemokraterna i Västerbotten  ställde sig på distriksstämman bakom Umeå S-kvinnors förslag om 6 timmars arbetsdag. Det är tydligt att skiljelinjen mellan M och S går vid jobbpolitiken. Vi moderater driver tillsammans med allianspartierna en politik för att fler ska få ett jobb, att de som jobbar ska få behålla mer pengar och att samhällsekonomin utvecklas positivt. Fler jobb ger ökat välstånd. Tyvärr blir det allt tydligare att socialdemokraterna hellre pratar om hur vi inte ska jobba, vilka jobb de inte gillar osv. Jag ser fram emot valrörelsen 2014 då dessa två vägar för Sverige ska mötas och väljarna säga sitt.

Edward Riedl (M).

Etiketter: , , , , , , ,

4 kommentarer

  1. Max

    Till skillnad från borgare som vill att vi alla ska jobba ihjäl oss långt in i 70-årsåldern vill Sossarna ha en mer human arbetspolitik. Det finns flera studier som visar att människor som jobbar 6-timmarsdagar är mer effektiva, mindre sjuka och rent allmänt presterar bättre än de som jobbar 8-timmarsdagar.

    Men som sagt, borgare skiter fullständigt i sina väljare och vill att arbetarklassen ska fortsätta slava med låga löner och långa dagar så att de själva slipper arbeta och istället kan ta ut skattepengar som lön.

  2. Alejandro Caviedes

    -Borgarna röstade Nej när 8-timmars arbesdag infördes 1919. Sossarna röstade Ja och den infördes.

    -Borgarna röstade Nej när 5-dagars arbetsvecka infördes 1971. Sossarna röstade Ja och den infördes.

    -Borgarna säger bestämt nej till införandet av 6-timmars arbetsdag idag. Allt fler socialdemokratiska distrikt ställer sig bakom kravet.

    Så, ja, det är som du säger: Det är en stor skillnad mellan moderaterna och sossarna. Hade ni fått bestämma sen 1919, hade vi fortfarande fått jobba 10 timmar om dagen 6 dagar i veckan.

  3. Edward Riedl

    Svar till Max (2012-04-04 08:56)
    Mycket nyanserad kommentar utan faktafel eller felaktiga påståenden. tack och lov går vanligt foplk inte på sådant trams.

  4. Edward Riedl

    Svar till Alejandro Caviedes (2012-04-04 19:49)
    Rasforskning, tvångssteriliseringarna och mycket annat var era föregångare också ansvariga för. Men jag skulle aldrig påstå att ni står för det idag. Sluta med tramset 100 år bakåt i tiden. Kör det på era interna möten för att peppa varandra och för en saklig debatt utåt istället.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.