Edward Riedl (M)

EU vill förbjuda snuset

Nu vill EU förbjuda det svenska snuset. Den moderata europaparlamentarikern Christoffer Fjellner jobbar hårt för att stoppa detta förslaget. Sverige förhandlade fram ett undantag när vi gick med i EU som skulle garantera att det svenska snuset fick finnas kvar. Dessutom är det märkligt att det finns europeiska politiker som vill förbjuda snuset samtidigt som de tycker cigaretter, som är mycket farligare för hälsan, är ok. Det svenska snuset ska självklart finnas kvar. Däremot kan vi från politiken via våra sjukvårdssystem hjälpa människor att sluta både snusa och röka.

Edward Riedl (M).

Etiketter: , ,

2 kommentarer

  1. Max

    Kan ni inte sluta med den här delvisa omskärelsen? Antingen är man med i EU och accepterar att vi ger dem miljarder om året för att bestämma åt oss, eller så går vi ur EU och återgår till att vara en oberoende nation.

    Ni borgare är patetiska som tror att man kan vara med på festen men ändå behålla sitt oberoende. Ganska löjligt.

    Att behålla snuset är dessutom bara vansinne. Hur ska den redan enormt överbelastade sjukvården ha resurser att spendera på korkade människor som är för dumma för att låta bli att röka och snusa? Plus, varför ska vi som varken röker eller snusar bekosta den vården för människor utan viljestyrka? Bättre att ta bort både snus och tobak så sparar sjukvården miljarder varje år.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.