Edward Riedl (M)

Tramsigt att påstå att kulturministern skulle vara rasist

Jag såg på nyheterna detta märkliga konstverk då en tårta föreställde en mörkhyad person. Jag nöjer mig med att konstatera att den här typen av finkultur övergår mitt förstånd. Jag förstår inte heller varför vi i Västerbotten betalade en spanjorska 50 000 kronor för att komma och kissa på scen i Norrlandsoperans lokaler.

Men att med stöd av denna konstinstallation som hon bevistade påstå att kulturministern skulle vara rasistisk är mer än tramsigt. Jag hör tvärtom att människor blir förbannande över att rasistkortet spelas ut i tid och otid. Det kan nog tyvärr vara så att detta missbruk av att kalla folk rasister och/eller rasistiska faktiskt leder i precis motsatt riktning.

Vi ska bekämpa rasism och rasistiska strömmningar i Sverige när det dyker upp. Men vi ska inte missbruka dessa ord och betydelser. Ropa inte vargen kommer i onödan….

Edward Riedl (M).

Etiketter: , , , , ,

4 kommentarer

  1. Leif

    Tycker det blev extra löjligt när det kom fram att konstnären var antirasist och gjorde konstverket för att skapa debatt mot omskärelse. Som sagt, folk är inte kloka.

  2. lf

    Jag håller fullständigt med dig om dessa avarter i kulturen.
    Att kulturministern skulle vara rasist är ju helt befängt.
    Men denna händelse gör att jag mår illa.
    Jag tycker att hon kunde ha undvikit att ta en tårtbit ur denna bisarra tårta.

  3. Edward Riedl

    Svar till lf (2012-04-20 18:27)
    Det är aldrig lätt att veta hur man ska bete sig när konstnärer provocerar. Det kan tyvärr bli fel hur man än gör. Enklast är alltid att kommentera från sidlinjen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.