Edward Riedl (M)

Storbankernas räntenetton ökar

En av våra storbanker kan idag visa en rejäl vinst. En av de bidragande orsakerna är att räntenettot stigit rejält. Det innebär att framförallt bolånekunderna är de som står för bankernas stora vinstlyft. I grunden är det bra att våra stora företag tjänar pengar, även inom finanssektorn. Men eftersom bankerna inte bara tar risker med aktieägarnas pengar måste vi ständigt ha en diskussion om vinstnivåer, risktagande och räntenetton. Om samtliga storbanker uppvisar stora vinstmarginaler och allt högre räntenetton är frågan om konkurrensen verkligen fungerar på bankmarknaden.

Edward Riedl (M).

Etiketter: , , , ,

6 kommentarer

  1. Max

    Att höra en borgare oroa sig över att bankernas vinster sker på bekostnad av deras kunder känns milt sagt ihåligt. Det är ju trots allt ni som har ordnat så att denna rovskötsel kunder startas, och ni gör ju ändå bara lite spel för gallerierna när det gäller att klaga på det – men bakom spelet så är ni såklart för det. Den rika eliten ska ju trots allt få ta pengar från den fattiga majoriteten för att kunna bli ännu rikare – det är ju eran linje.

  2. ceko

    Oroa Dig inte Edward. Det där kommer insättarna i bankerna att lösa på ett enkelt sätt. Det har bildats en grupp som skall ”skydda” så att insättarna får ”valuta” för sina insatta pengar. Receptet är enkelt. Vi köper aktier istället för att göra insättningar i banksystemet. Då kommer även de skyhöga hus och bostads-rättspriserna att sjunka.

  3. Nilsson

    Hej
    Ja du kan ju prata med borg om statens ägarskap i SBAB
    och höra om dom kan bli ledande på att sänka boräntan,
    men jag tvivlar att du får din röst hörd om han ens hör på dej.
    Visselgen moderat båda två men du på kommunal nivå och dej vill han nog bara prata vid valet. Och sen har han så bra lön så han känner sig inte drabbad det har man hört av tidigare resomang

  4. Edward Riedl

    Svar till ceko (2012-04-25 14:41)
    Jag tror din väg är lite omständig även om man på sätt och vis kan säga att så sker genom fondsparande och pensionsavsättningar. Men att enbart detta skulle leda till önskvärda förändringar har jag svårt att tro.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.