Edward Riedl (M)

Jobbskatteavdraget har gett mer kvar i plånboken

 De fyra stegen i jobbskatteavdraget har gett 75% av alla på arbetsmarknaden minst 1500 kronor mer kvar i plånboken varje månad när skatten är betald. För de flesta familjer med två helårsarbetande handlar det alltså om runt 40 000 kronor mer kvar varje år när skatten är betald. Ingen har fått mindre än 1000 kronor mer i månaden kvar i plånboken när skatten är betald. Förutom att lärare, metallarbetare och sjuksköterskor har mer pengar kvar när skatten är betald så har det dessutom lett till att  70 000 till 100 000 fler jobb har skapats i Sverige.

Edward Riedl (M).

Etiketter: ,

20 kommentarer

  1. Jerry Sellin

    Visst är det härligt att det nu för tiden är mer pengar kvar i plånboken, men tyvärr framgår det inte det som de flesta vet, att det är på bekostnad av de sjuka, arbetslösa och Sveriges välfärd, såsom sjukvård åt alla oavsett vart man bor.
    För inte ens ni i Alliansen borde kunna blunda längre för vad som händer i landet Sverige när inkomsterna till statskassan krymper i en väldans fart, bara för att de med arbete och inkomst ska få ett par ören mer i inkomst genom dessa skatteavdrag, för mig verkar det vara omvänd Robin Hood politik, det vill säga, Ta från de som redan ligger utan inkomst och ge till dom som redan har inkomst.
    Jag hoppas att du publicerar min kommentar, då jag många gånger tycker du skriver riktigt bra saker, men som sagt, jag hoppas även att du publicerar då någon som jag kritiserar något som du skriver.
    Och framför allt, tycker jag att du ska fortsätta skriva om allt möjligt, så som du ser det, och även att du törs publicera när någon är lite kritisk, till skillnad från storpåven Holmlund, som bara publicerar ryggdunkningar på sig själv, såsom den envåldshärskare han tror sig vara.
    Jag hoppas att du och de dina får en riktigt trevlig vår.
    Mvh Jerry Sellin Åsele.

  2. johansson

    Du har väl ingen som helst aning om vilka som har fått betala för dessa bidrag, jo det är pensionärer, sjuka, arbetslösa och några nya jobb har det inte skapat, du ljuger Riedl

  3. Per Grenholm

    Men hur mycket har dom som är arbetslösa eller sjukskrivna fått i plånboken efter skatt…????
    A-kassan står ju still och det är väldigt lätt att bli utförsäkrad i dagens samhälle.

    Pelle

  4. stefan

    Okej…. SIFFROR på uppgiften om att 70000 till 100000 jobb skapats via jobbskatteavdraget!! Riktiga siffror – inte moderat matematik den här gången! Blir så jä–a less på era lögner och statistiktrixande.

  5. Gunnar Andersson

    Som sjuksköterska, etnisk svensk mitt i livet tackar jag allra ödmjukast för den goda gärningen ni moderater gjort. Tyvärr ger dom 1500 i min plånbok mig lite dåligt samvete då jag inser att det innebär att dom som skulle behövt dom bättre blivit utan. Vad är moderaternas strategi för att befria alla från onödig empati så att vi kan glädjas över egen lycka utan att behöva tänka på dom med mindre tur i livet ?

  6. JonasE

    Och detta har då ätits upp av andra höjda kostnader som Alliansens politik påfört på vanligt folk, så i slutändan så är det bara snack, och vinklad fakta från dig i vanlig Moderat ordning !!.

  7. Nej

    Det har det inte. Efter att ha betalat högre bilförsäkring, a-kassan, min månatliga medicin och bensinen, så ligger jag mycke mer minus nu än förr.

    Så sluta ljug.

    Verkligheten går inte att leka med

  8. Magnus

    Jag vet inte vart ni lever i Moderaterna men ja kan inte säga att era så kallade jobbskatteavdrag har lönat sig, vist de är roligt att få lönebeskedet och se att ja har en krona mer, men då har ni ju höjt andra saker som bensin.. ni såg till att fackavgiften fördubblades osv. Vist att de finns många där ute i Sverige som tror på er men sen finns de många som har sett igenom eran ”bubbla” och vet att de ni gör för Sverige inte är bra. Att tex före detta fru Reinfeldt säljer ut hela sjukvården till privata aktörer som senare inte ens betalar skatt, hur kan de vara lönsamt för oss här i Sverige ?? hur har sjukvården blivit bättre sen privatiseringarna började ?? den har blivit klart sämre på alla sätt. Sen har ni äldrevårdsomsorgen den har ni i stort sätt gett till Carema och vad gör dom ?? jo dom väger blöjor på dom äldre. Är de så vi ska ta hand om våra äldre ?? dom har ju vart med och byggt detta land, enligt mig så måste man ta hand om dom äldre med respekt och sen så måste man ge dom unga en sund och bra uppväxt men en bra skolundervisning som vi hade bara för 15år sen.

    Så de vart lite mer än va ja trodde men så ser ja på de hela i korta meningar.

  9. janne

    Du liksom övriga moderater fortsätter att tjata om detta.
    Ett mantra, något som hakat upp sig. Tröttsamt!
    Aldrig ett ord om att högavlönade fått betydligt mer av kakan.
    Aldrig ett ord om att arbetslösa, sjukskrivna eller pensionärer inte fått ta del av detta.
    Om du(ni) ska fortsätta tjata om detta kan ni du(ni) också berätta om konsekvenserna.
    Hur mycket mer får Reinfeldt eller Borg ut i månaden jämfört med förut?
    Vad har hänt med kommunernas utbetalningar av försörjningsstöd?
    Hur ser inkomstklyftorna ut i samhället idag kontra 2006?
    Janne

  10. Edward Riedl

    Svar till Jerry Sellin (2012-05-20 09:41)
    Jag håller inte med dig. Tvärtom är fler i arbete en förutsättning för att vi ska ha en fortsatt trygg gemensam välfärd.

  11. Edward Riedl

    Svar till Per Grenholm (2012-05-20 12:29)
    Vi företräder arbetslinjen och vårt politiska mandat vi fick förnyat förtroende för i senaste valet handlade om att fortsätta göra det mer lönsamt att arbeta -Inte att göra det mer lönsamt att inte arbeta. Däremot arbetar vi mycket hårt med att hjälpa människor tillbaka igen.

  12. Edward Riedl

    Svar till Gunnar Andersson (2012-05-20 15:24)
    Det var tråkigt. Men faktum är att detta inte bara ger dig bättre ekonomisk frihet utan också bidragit till att fler har ett jobb och att vi därigenom har mer skatteintäkter.

  13. Edward Riedl

    Svar till janne (2012-05-20 20:42)
    Vi fortsätter att pratza om det just därför att vi menar att det är viktigt att människor som arbetar får behålla mer i plånboken samtidigt som det ger fler jobb.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.