Edward Riedl (M)

Skyways konkurs

Igår gick flygbolaget Skyways i konkurs och blev ytterligare ett i raden av flygbolag som inte längre orkade med den allt tuffare konkurrensen på flygmarknaden. Det är framförallt mindre orter som i det korta perspektivet förlorar en flygaktör. Förhoppningsvis kommer andra flygbolag snabbt att fylla luckorna så resenärer från de regionala flygplatserna drabbas i så liten utsträckning som möjligt. Men när sådant här inträffar ser vi hur stor betydelsen är av fungerande flygförbindelser i hela Sverige.

Edward Riedl (M).

4 kommentarer

  1. lf

    Ja,självklart är det mindre orter som drabbas av denna konkurs.
    Men sen kommer det”det är framförallt mindre orter som i det korta perspektivet förlorar en aktör”.
    Då vore ju det intressant vad du ser för lösning i ett längre perspektiv? Du är ju något av en expert och sitter ju i trafikutskottet.
    Du har en förhoppning.Hur många miljardärer tror du är beredda att satsa på förlustaffärer.

  2. André Hällsten

    Ja du Edward roligt att du ser problemet med att marknaden styr för detta är ett resultat av den. Det är inte lönsamt för flygbolagen att flyga till mindre flygplatser. Lika lite som det är lönsamt för elbolag att leverera ström till glesbygd eller som det är för telekom leverantörer att ansvara för bredband och telefoni i glesbygd. Behovet finns men marknaden är för liten.

    Nu när du som moderat förstått att det är ett problem, har du några förslag till lösning? Flygavdrag, El-avdrag, Telekomavdrag som med rutavdraget?

  3. Edward Riedl

    Svar till lf (2012-05-23 18:39)
    Så här långt verkar alla linjer utam en ha klarats av konkurrerande bolag. Så det ser mycket bra ut. I slutändan måste människor resa med flygplaen för att de ska fortsätta gå.

  4. Edward Riedl

    Svar till André Hällsten (2012-05-23 22:44)
    Vi har omfattande statligt stöd till flyget på de mindre flygplatserna. Inte minst de vi anser ha nationellt intresse. Däremot finns det en gräns där andra alternativ finns. Vi ska inte köra tomma plan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.