Edward Riedl (M)

Besök på arbetsförmedlingen

I förra veckan var jag och besökte arbetsförmedlingen här i Umeå. Jag ville förhöra mig för mer om deras syn på ungdomsarbetslösheten och vilka utmaningar vi har. Det är intressant nu när allt fler media börjar genomskåda oppositionens försök att överdriva ungdomsarbetslösheten. Det visar sig nu att när socialdemokrater pratar om att var fjärde ung person är arbetslös så är hälften av den påstådda arbetslösheten niondeklassare och gymnasieelever som vill ha ett sommarjobb. Det är självklart också viktigt men det ger en bättre bild av vilka utmaningar vi står inför.

Edward Riedl (M).

Etiketter: , , , , ,

4 kommentarer

  1. JonasE

    Opposionen försök att överdriva arbetslösheten ??, var det inte Alliansen som införde detta sätt att räkna från början, eller vill du inte komma ihåg sånt ??.

  2. ceko

    Du passade väl på att även efterhöra om det fanns något passande arbete för Dig också. Nu gäller det för Dig att se Dig om efter något nytt, pga de senaste opinionssiffrorna för riksdagens partier. Ni inom Alliansen är ca 10% efter de Rödgröna i senaste mätningen. Men det där kan Du utveckla mer om på Din blogg.

  3. Edward Riedl

    Svar till JonasE (2012-06-04 09:10)
    Att räkna sysselsättningsgraden är det bästa måttet då detta inte går att manipulera vilket tidigare S-regeringar rätt ofta gjorde.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.