Edward Riedl (M)

Opinionsläget

Just nu går det att läsa i all media hur nära de röd-gröna partierna är en valseger. Två korta konstateranden kan då vara på sin plats:

1. Till att börja med är de olika partierna som betecknas de rödgröna inget gemensamt alternativ. De är i stället tydliga med att de inte är ett gemensamt regeringsalternativ.

2. Låt oss titta bakåt i tiden till för exakt fyra år sedan. Då som nu var regeringen uträknad och socialdemokraterna skulle vinna en promenadseger. Då för fyra år sedan hade (S) 44,7% i SCB-mätningen mot dagens 37,3% i samma mätning.

Val avgörs just vid val. Mellan valen brukar regeringar straffas av väljarna men desto närmre ett val vi kommer desto mer granskas alternativet vilket ofta är till sittande regerings fördel. Om det inte finns ett mycket tydligt regeringsalternativ som bedöms seriöst, trovärdigt och eftersträvansvärt är det svårt att slå en sittande regering vid just valet. Detta har vi moderater och våra allianskamrater fått erfara mer än en gång.

Nuvarande opinionsläge måste ändå tas på allvar och vi måste ihärdigt fortsätta vårt arbete. Men vi får agera i panik utan ska fortsatt stå för trygghet och arbetslinje.

Edward Riedl (M).

Etiketter: , ,

6 kommentarer

  1. ceko

    Den sista meningen om ”opinionsläget” där Du ordagrant skriver ”Men vi får agera i panik” är inte förvånande när det gäller högerpartiet. De flesta besluten från Er är väl skott från höften. Flera av högerns ministrar har den senaste tiden fått kritik i konstitutionsutskottet, men inte ens det tar Ni till er. Men å andra sidan är väl inte demokrati er starka sida. Huvudsaken är att lindra och sänka skattebördan för rika och högavlönade.

  2. JonasE

    Ska vi titta tillbaks 4 år, så var ju då de stora bristerna i Alliansens sjukförsäkring kom i ljuset, och därmed föll opionssiffrornra också rejält, men nu är det en skillnad, det är nu ingen speciell fråga som drivit ner Alliansens opionssiffror, nu är det mer den allmäna handlingsförlamningen och den totala blindheten inför de problem som finns och skapats av Alliansens politik som slår igenom !!.

    Alliansens lösning på detta har varit bortförklaringar, och trixande med statistik, det tycks inte folket gå på numera, och tur är väl det!!.

  3. lf

    Nej,Edvard Riedel nu kan du inte bortförklara opinionsläget. det är ju nu som er politik visar sig vara fel.Det har svenska folket upptäckt.
    Ta nu senast kömiljarden inom sjukvården! det handlar ju bara om pengar och inte om vård efter behov.
    Alla edra reformer drar ju isär samhället.Mer och mer styr ni samhället mot ett samhälle som lämnar de sämst ställda bakom er.
    Ni ska inte agera i panik men ni bör agera på ett helt annat sätt.

  4. Edward Riedl

    Svar till lf (2012-06-04 19:10)
    Om väljarna på valdagen anser att en splittrad opposition utan gemensamma idéer är bättre för Sverige som kommer vi att förlora valet. Jag kommer att göra allt jag kan för att detta inte ska hända.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.