Edward Riedl (M)

Regeringens påstådda bakslag

Media älskar dramtik och inte minst när de kan skriva att riksdagen fäller regeringen. Men hur ser det ut i verkligheten. Sanningen är att du fyra oppositionspartierna socialdemokraterna, miljöpartiet, vänsterpartiet och socialdemokraterna ibland enas runt motionsbetänkanden och ger regeringen olika tillkännagivanden. Många av dem är väldigt vaga. Att oppositionspartierna får ihop tillkännagivanden mot regeringen innebär inte att de är redo att ta ansvar för att varken regera landet eller se till den politiska helheten. För detta spretar deras politik alltför mycket. Hitintills har regeringen inte fått en enda proposition fälld i riksdagen av en enig opposition. Så media får gärna skriva om att riksdagen ibland ger regeringen tillkännagivanden. men regeringen styr landet tryggt. Dessutom är minoritetsregeringar normaltillståndet i Sverige. Ser vi på resultatet så fungerar det dessutom riktigt bra.

Edward Riedl (M).

Etiketter: , , ,

4 kommentarer

  1. lf

    Jag vet inte men nog måste det väl finns helger då den politiska debatten tar ledigt.
    Jag har under mina kommentarer hållit mig strikt till politiken.Hur politikernas privata levnadsförhållanden ter sig är för mig mycket ointressant.Men i politiken
    dundrar Riedel och Holmlund på.
    Ett tack till Anders Ågren som tagit en ”time out” från politiken under midsommarhelgen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.