Edward Riedl (M)

Jobbskatteavdraget ger mer pengar i plånboken för de som jobbar

Alliansregeringen sökte gemensamt mandat i valet 2006 för att återupprätta den svenska arbetslinjen. Vi var på väg att bli ett land där allt färre jobbade och allt fler levde i sjukskrivning och arbetslöshet utan en regering som försökte göra något åt detta.

En av de bärande delarna i vår jobbpolitik är jobbskatteavdraget som gör att de som jobbar för behålla mer av sin lön när skatten är betald. De fyra stegen i jobbskatteavdraget har gett 75% av alla på arbetsmarknaden minst 1500 kronor mer kvar i plånboken varje månad när skatten är betald. För de flesta familjer med två helårsarbetande handlar det alltså om runt 40 000 kronor mer kvar varje år när skatten är betald. Ingen har fått mindre än 1000 kronor mer i månaden kvar i plånboken när skatten är betald. Förutom att lärare, metallarbetare och sjuksköterskor har mer pengar kvar när skatten är betald så har det dessutom lett till att  70 000 till 100 000 fler jobb har skapats i Sverige.

Jobbskatteavdraget gör alltså både att fler får ett jobb att gå till så att landets skatteintäkter ökar samtidigt som de som jobbar får behålla mer pengar själva. Fortfarande vill de röd-gröna oppositionspartierna riva ner arbetslinjen trots att den fungerat så bra.

Edward Riedl (M). 

Etiketter: ,

8 kommentarer

 1. leif

  Tycker man istället kan säga, att jobbskatteavdraget har gjort så att Sverige inte kan ha värdig vård för dom svaga i vårt samhälle. Egoismen växer sig starkare och från att tidigare haft en inställning att hjälpa, så försöker man nu heller stjälpa.

 2. Ante Johansson

  Var har du fått uppgiften att det gett 100 000 jobb ? Arbetsmarknadsdepartementets IFAU säger att det inte går att mäta om jobbskatteavdraget gett fler jobb.

 3. JonasE

  Pröva hålla dig till HELA sanningen för en gångs skull Edward, det ökade fasta kontader som Alliansens politik påfört skall då dras av från den summan, hur mycket blir det då kvar ??…..inte mycket, eller inget alls som för vår familj !!.

  Allians Regeringen skriver dessutom i sin egen rapport om Jobbskatteavdragets effekter som jobbskapare(sid 36) ”Modellskattningarna är dock inte signifikanta, vilket medför att resultaten måste tolkas med stor försiktighet”.

  Eller som IFAU tidigare konstaterat i en rapport att ”vår slutsats efter en omfattande analys är att resultaten inte på ett trovärdigt sätt kan tolkas som effekter av jobbskatteavdraget”.

  Så sammanfattningsvis är Jobbskatteavdragets effekt som jobbskapare mer ett önsketänkande från Alliansens sida, än en faktaprodukt, och bör man inte hålla sig till fakta ??.

 4. Max

  Även om vi ponerar att det du påstår är sant (vilket det inte är) så glömmer du bort, vad händer med de som inte har ett välbetalt arbete åt nåt korrupt företag eller borgarparti?

  Jo, de får betala för kalaset med ännu större omkostnader för vård, skötsel, skatter och försäkringar. Som tack för detta blir de utskrivna ur försäkringskassan och får högre akasse-avgift.

  Bra jobbat!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.