Edward Riedl (M)

Ansvar eller för lite och för sent är frågan

Just nu kritiserar socialdemokraterna regeringen för att göra för lite och för sent på olika områden kring jobben. Den kritiken har de haft sedan finanskrisen slog till 2008. Intressant att notera är att rätt många länder gjorde precis det som socialdemokraterna krävde då och kräver nu – Väldigt mycket ekonomiska stimulanser för lånade pengar. Resultatet förskräcker. Trots det fortsätter socialdemokraterna att prata om att ekonomin behöver eldas på.

Det är bra att Anders Borg (M) och alliansregeringen är försiktiga och fortsätter att ta ansvar även när den politiska oppositionen ropar på högre statliga utgifter för lånade pengar. kanske dags att någon förklarar för den socialdemokratiska ledningen att det faktiskt är grunden för den kris som fortfarande är högst aktuell i övriga Europa.

Edward Riedl (M).

Etiketter:

6 kommentarer

  1. Gun-Marie

    Statens finanser går med överskott. Det som diskuteras är om överskottsmålet på minst 1 % i statsbudgeten är lämpligt när så många är i utanförskapet. Att bara spara, sitta och rulla tummarna, är typisk moderat politik. Socialdemokraterna tvingar dem ut på banan igen.

  2. Arne

    Vore intressant om du kunde redovisa hur mycket Alliansen har lånat till staten ! Har redan socialdemokraterna börjat låna upp ?

  3. Edward Riedl

    Svar till Gun-Marie (2012-07-07 12:30)
    Överskottsmålet ger trygghet eftersom vi klarar av sådant som inte är förutsett. Det är skälet till att Sverige är ett av få länder i Europa som skurit i välfärden under den globala ekonomiska krisen. Det vill ni ta bort…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.