Edward Riedl (M)

Jobbskatteavdraget

Igår hade jag inne en insändare i VK om jobbskatteavdraget och vad det inneburit för vanliga löntagare. För en vanlig familj i Sverige har de flesta runt 40 000 kronor mer kvar i plånboken per år när skatten är betald jämfört med när socialdemokraterna styrde Sverige. Dessutom har det också gett fler jobb. Det är arbetslinjen.

Edward Riedl (M).

Etiketter: ,

14 kommentarer

 1. Fattiglappen men Stolt

  Och när ska vi pensionärer få del av den kakan? I andra länder så betalar vi mindre i skatt än en arbetare. Men inte i Sverige, inte. Vi har fått det sämre! Välkommen att läsa min blogg. Det är den bistra sanningen i dag 2012 i Umeå.

 2. Leif

  Att vi som har jobb har fått det bättre är det nog ingen som tvekar om. Det intressanta är det som hänt med dom svaga i samhället, det tror jag inte du vill skriva något om.

 3. JonasE

  Som vanligt så håller du dig bara till en del av sanningen….pröva hela sanninen för en gångs skull, och räkna av alla ökande kostnader som ni påfört en vanlig arbetande familj, för det är väl ändå det samanlagda plus och minus i ekonomin på grund av Alliansens politik som är sanningen, och då är det inte alla arbetare som är på plus på grund av Alliansens alla avgifts och skattehöjningar på andra områden!!.

 4. Mittenväljare

  ”Jobbskatteavdragen ger fler jobb och mer pengar i plånboken för låginkomsttagare”
  är rubriken på Edward Riedls inlägg under ordet fritt onsdagen den 11 juli.

  Jag vill haka på där Edward Riedl slutar, ”det skall helt enkelt löna sig att arbeta”.

  Sedan Edward Riedl och hans gelikar kom till regeringsmakten så har vi som arbetat hela vårt liv och nu lever på pension fått betala mer i skatt på våra inkomster än de som nu arbetar och sparar ihop till sina pensioner – det kan man väl inte kalla ”för att det skall löna sig att arbeta”?

  Varför skall jag som arbetat mer än halva mitt liv (nästan 50 år) betala mer i skatt på min uppskjutna lön (pensionen) än de som nu håller på att spara till pension nu?

  Mina skattepengar på min uppskjutna lön har med andra ord använts till de så kallade ”jobb – rot – rut – skatteavdragen” och andra avdrag som gynnat de som nu har det bäst i samhället!

  Riedls uppräkning av hur olika yrkesgrupper fått ”mer i plånboken” tyder på ett mycket dåligt samvete hos nämnde politiker – han är en traditionell HÖGERPOLITIKER och inte på något sätt någon nytänkare även om han är ”nysvensk”.

  Nej – till nästa väl behöver en ”återställare” av Svensk politik där skatter på olika typer av arbetsinkomster likställs – det vill säga att man måste likställa uppskjuten lön (pension) med nyintjänad lön!

  Jag och många av mina kamrater är less på politiker som Edward Riedl – Anders Ågren – Borg – Reinfeldt och andra högerpolitiker som bara tänker på ”sitt eget bästa” och struntar i ”de som byggde Sverige”.

  Jag vill bara avsluta med att jag inte är en vänstermänniska utan befinner mig i mitten av det så kallade politiska slagfältet – där jag nu känner mig synnerligen ensam i dessa tider av polarisering av det politiska rävspelet.

  Mittenväljare.

 5. Bertil

  Högern försöker med alla medel försvara den omfördelning de klyftor man skapat med jobbskatteavdraget.
  Att deras politik inte är för hela Sveriges befolkning är hur tydlig som helst om så vore skulle även Riedel nämna hur efekterna slagit mot de som får betala priset för detta jobbskatteavdrag.

  Som Riedel skriver så har jobbskatteavdraget gett mer i plånboken för löntagarna.

  Men effekten har även blivit att den tiondel med de högsta lönerna under de sista fem åren fått 15000 mer i plånboken medan den tiondel som tjänar minst fått 500 kr mindre i plånboken per månad.

  Jobbskatteavdraget ger inte fler jobb som Riedel påstår,
  då skulle i så fall sysselsättningsgraden ökat och arbetslösheten minskat.
  Vad däremot Jobbskatteavdraget ger är att de som redan har jobb jobbar mer och därmed ökar antal timmar som jobbas i Sverige.

  Men i gengäld trycker det undan de som ej har jobb och gör det svårare för dessa erhålla jobb.

  Att sedan de som inte har jobb är sjuka eller arbetslösa eller pensionärer realt fått enorma försämringar är nåt Riedel gärna inte vill omtala.

  När det omnäms sjuka, eller arbetslösa för Moderater då blir de direkt kolsvarta i ögonen och vill gärna uttrycka sitt hat mot dessa grupper.
  Ja så ser attityden ut hos vor statsminister i alla fall.

  Så sammanfattningsvis kan man säga Riedel kommer både med korrekta uppgifter men även vilseledande uppgifter och framförallt så vill han absolut inte omtala den katastrof till politik som Alliansen genomfört där det mesta de reformerat gått helt fel, men där det felet är precis exakt den politik de ville få igenom, men framförd med en retorik som skulle få folket till att tro nåt annat.

 6. Åsa

  Det har hänt en hel del positivt sen Alliansen fick makten, men ändras inte synsättet på sjuka och utsatta personer så blir det maktskifte nästa val. Det är dags att Allianspartierna börjar tänka om i den frågan.

 7. John Viktorsson

  Ja , läser man Moderatbibeln som kvällsbön så har man en vilsen syn på arbetslösheten. 06 var arbetslösheten 6% , nu är den över 8% . Ett totalt misslyckande för Alliansen. Å du skryter om fler jobb som har tillkommit. Galning

 8. Edward Riedl

  Svar till Fattiglappen men Stolt (2012-07-16 07:53)
  Vi har sänkt skatten för pensionärer tre gånger. Men välstånd måste först skapas innan det kan fördelas.

 9. Edward Riedl

  Svar till Leif (2012-07-16 09:19)
  Om vi är överens om att det ska skilja i lön/ersättning/bidrag mellan den som arbetar och den som inte arbetar är det mer logiskt att sedan föra debatten om hur mycket det ska skilja.

 10. Edward Riedl

  Svar till Mittenväljare (2012-07-16 20:38)
  faktum är att vi sänkt skatten för pensionärer vid tre tillfällen. Men det stämmer helt att vi sänkt skatten ännu mer för de som arbetar. Välstånd måste först skapas innan det kan fördelas.

 11. Edward Riedl

  Svar till Åsa (2012-07-17 12:10)
  Vilken syn menar du att alliansen har på sjukva och utsatta personer? Vår uppfattning är att om möjligt hjälpa människor tillbaka till egen försörjning. Där det inte är möjligt ska givetvis samhället se till att de har en god livssituation.

 12. Edward Riedl

  Svar till John Viktorsson (2012-07-18 21:20)
  Eftersom den gamla S-regeringen sjukpensionerade bort 100 000-tals människor är statistiken inte riktigt jämförbar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.