Edward Riedl (M)

OS

Igår var det OS-invigning och nu kommer många av oss att vara bänkade framför tv:n för att följa våra svenska idrottsmän och idrottskvinnors prestationer. För min del blir det damernas fotboll 13:00 idag som blir det första att se. Däremot var jag inte jätteimponerad över OS-invigningen. Kanske var den bättre för de som följde den på plats. Från tv-rutan tyckte jag dock att den var lite rörig. Men det är min högst personliga uppfattning. Nu håller vi tummarna för svenska framgångar i London.

Edward Riedl (M).

2 kommentarer

  1. Ulf Parde

    Bra skrivet – som ofta – av Dig. Synd bara att Fredrik Reinfeldt svikit sin egen regeringsförklaring från 2006 (Sverige ska öka ansträngningarna att söka storinternationella idrottsarrangemang). När SOK i våras hade sin förstudie om att söka svenskt vinter-OS 2022 (vore ett bra år att söka) hade regeringen så bråtton att säga nej (via den så kallade idrottsministern Lena Adelsohn) att man inte ens kunde invänta att förstudien blev klar! Detta samtidigt som Reinfeldt berömde sig av att åka runt och ”lyssna in”. Tidigare har den här regeringen nekat statsgarantier till bl a inne-EM i friidrott och herrarnas fotbolls-EM. Ett oerhört svek och löftesbrott av Reinfeldt.
    Ett OS – redan en ansökan – ger landet positiv uppmärksamhet. Norge söker igen. Fattigare länder än Sverige gör det. Madrid söker sommar-OS. Att det är lågkonjunktur är ingen anledning att inte söka – tvärtom det är då som fördyringarna inte skenar iväg och man får arbetstillfällen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.