Edward Riedl (M)

Egypten kan vara på rätt väg

Den av folket valde presidenten Mursi i Egypten har nu börjat utmana militären på allvar. Självklart är det oroande med islamister i politisk ledning och det finns även en stor rädsla hos landets stora kristna minoritet. Dessutom finns det rädsla för att kvinnors rättigheter kraftigt kan försämras under islamskt styre. Men alldeles oaktat detta är det viktigt att det är de folkvalda och inte militärråd som styr om Egypten långsiktigt ska få en fungerande demokrati. Därför kanske Mursis agerande, när han avsätter militärer och tillsätter nya, kan ses som att Egypten faktiskt är på rätt väg.

Edward Riedl (M).

Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.