Edward Riedl (M)

Hur ska svenska företag agera i diktaturer

En fråga som ibland dyker upp är hur svenska företag ska agera när de är verksamma i diktaturer. Nu senast handlar det om Telia som är verksam i flera öststater. Självklart måste även svenska företag kunna verka i diktaturer. Men det uppstår givetvis moraliska problem när regimer i dessa länder använder svenska företag för att förtrycka sina egna befolkningar. Om Telia efter myndigheters krav stänger ner nyhetssajter som är regimkritiska i en diktatur känns det faktiskt riktigt smutsigt.

Edward Riedl (M).

6 kommentarer

 1. ceko

  Det är bättre om Du engagerar Dig i vad som har hänt i statliga verk och företag. Miljontals kronor har gått till middagar, och fester utan att Du eller någon annan från högern reagerar. Många människor i Sverige har det ekonomiskt svårt, men om detta skriver Du inte ett rad, men det kanske kommer innan nästa val.

  Än en gång har det varit problem med järnvägstrafiken, utan ett knyst från Dig. Det verkar som Du inte förstår vad vanliga människor får utstå med, när högern får leda landet.

  Vad tycker Du om den nya försvarsministerns uttalande om Saudiarabien? Ena dagen demokrati och dagen efter diktatur.
  Är det detta som kallas helgardering? Läget i Mellan Östern är ju instabilt. Då måste försvaret förstärkas så att man kan skjuta gråsparv med grov haubitz.

 2. Joel

  Om du nu är kritisk till agerandet måste du ju ha förslag till vad dom borde gjort istället!
  Misstänker att de inte bara stängt ner för att de är regimkritiska antar att det finns fler sidor på det myntet.

 3. Edward Riedl

  Svar till Joel (2012-08-15 12:25)
  Vad som verkligen hänt eller inte kommer förhoppningsvis att klarna även om vi kanske inte får veta allt. Men nog finns det mycket att fundera över. Jag har inga färdiga svar och inser problematiken med att verka som företag i diktaturer.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.