Edward Riedl (M)

Mer pengar till infrastruktur

Nu börjar budgetförhandlingarna mellan regeringspartierna efter sommaren och Sverige har ett bra utgångsläge. När övriga Europa brottas med underskott och problem i ekonomin står Sverige fortfarande mycket starkt. Vi har överskott och reformutrymme som vi kan bygga ut både välfärden och vår infrastruktur med även om vi självklart fortfarande ska ha goda marginaler för att klara ytterligare turbulens i vår omvärld. Jag tror att det är ytterst nödvändigt med fortsatta satsningar på både väg och järnväg. Kanske inte främst nybyggnationer, även om även sådant behövs, utan främst till att underhåll av de vägar och järnvägar vi redan har. Sverige har årtionden av eftersatt underhåll som vi nu tar igen. Trots alliansregeringens redan historiskt stora satsningar på infrastrukturen kanske det kan bli ytterligare pengar i höstens budget.

Edward Riedl (M).

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.