Edward Riedl (M)

Skolan bör utbilda det som efterfrågas på arbetsmarknaden

Moderaternas arbetsgrupp på skolans område vill att utbildningarna mer ska styras mot vad som efterfrågas på arbetsmarknaden. Det innebär t.ex. mindre av estetiska utbildningar. I en situation där vi har arbetslösa ungdomar samtidigt som företag saknar rätt utbildad arbetskraft är det en viktig del i arbetet med att nå full sysselsättning.

Läs mer här.

Edward Riedl (M).

Etiketter: ,

2 kommentarer

 1. max

  Ännu ett lysande exempel på hur Moderaterna tycker att skolorna enbart ska fungera som en gigantisk fabrik för tjänstepersonal.

  Som alltid i eran retorik handlar det bara om arbete, och läser man mellan raderna så är det arbete som i att arbetarklassen ska behållas så att den kan agera understöd för en överklass och producera varor och produkter till facila priser som överklassen kan köpa.

  Eller, enkelt uttryckt: ni vill att skolan ska utbilda slavar. Billig arbetskraft som aldrig utvecklas, aldrig förstår att kritisera, aldrig tänker att de är lika värda som överklassen.

  För ni behöver ju fortsatt rörmokare, bilmekaniker, kassapersonal som kan se till att eran status quo fortsätter. Det vore ju kris och katastrof om skolan uppmuntrade till kritiskt tänkande, eller att låta individen utveckla sina egna intresssen.

  Nej, mer fabriksjobb!

 2. Edward Riedl

  Svar till max (2012-08-23 10:00)
  Det är rimligt att studiesystemet som betalas med skattemedel i större utsträckning faktiskt utbildar vad som efterfrågas på arbetsmarknaden.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.