Edward Riedl (M)

Naturskyddsföreningen hotar jobb och miljö genom sitt agerande mot Ikea

Det är så tråkigt när naturvänner i sin aktivistiver istället för att pragmatiskt vara med och arbeta för en bättre miljö istället bidrar till det precis motsatta. Naturskyddsföreningen i Umeå inte bara hotar 100-tals nya jobb i Umeå om de gör verklighet av sitt hot att överklaga utan de kommer också att bidra till en sämre miljö. För hur kan det i deras värld vara bättre för miljön att vi i Umeå med omnejd istället åker till Sundsvall och Haparanda för att handla på Ikea? Jag hoppas de så kallade miljövännerna tar sitt förnuft till fånga innan de kullkastat något som är bra för Umeå, jobben och miljön.

Läs mer här och här.

Edward Riedl (M).

Etiketter: , , ,

6 kommentarer

  1. Ulf

    Samma gäller där sammanlänkning av fjällbyarna i form av väg strävas efter. T.ex. sträckningen Tärnaby-Ammarnäs har motarbetats i snart ett århundrande av sk. miljövänner samt politiska krafter i bland annat Umeå och därigenom effektivt hindrat vad som är bra för fjällorterna, dess tillväxt, miljön och den kringliggande bygden.
    Dessa fjäll-länkar vore en fråga att driva som även du och Umeå, regionen Västerbotten, jobben och miljön tjänar på i det långa loppet.

  2. Allhjälpen i Umeå AB

    Ja bra att du tar upp detta ämne. Vi behöver IKEA hit till Umeå och risken med detta är att vi kanske får detta fördröjt 1-2 år och i värsta fall får vi inget Ikea alls.

    Borgarna sköter sig bra och tar tag i viktiga sakfrågor.

    Mvh

  3. Göran Bergqvist

    Så roligt att du är nyfiken på hur företrädare för Naturskyddsföreningen tänker.
    Till att börja med måste vi skilja på utsläpp som har lokala effekter: kvävedioxid, partiklar mm, och utsläpp som har global effekt: koldioxid.
    I min värld är ett tillskott av tusentals (5000?) bilister i Umeå varje dag (prognosen säger +3000 på Tegsbron) värre för luftkvaliten i Umeå än säg 100 (ren gissning) Umebilister som beger sig till Sundsvall en genomsnittlig dag. För luftkvaliten i Umeå alltså, lokala utsläpp.

    Tittar vi på globala utsläpp så kan vi räkna ut att 5000 bilister som kör 10 km till en handelsplats i Umeå orsakar dubbelt så stora utsläpp jämfört med 100 bilister som kör 270 km.

    Sammantaget (om mina gissningar är någorlunda korrekta) är det alltså klart fördelaktigt för miljön med stort avstånd till handelsplatsen, eftersom det håller nere antalet besök.

    Hör gärna av dig igen om du undrar hur företrädare för Naturskyddsföreningen tänker. Det kan vara lärorikt.

  4. Edward Riedl

    Svar till Göran Bergqvist (2012-09-02 23:39)
    Vi har gjort detta replikskifte via mail redan. Jag nöjer mig med att vara glad att ni inte havererade processen för att få fler jobb till Umeå.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.