Edward Riedl (M)

Alliansregeringen sänker skatten för pensionärerna för 4:e gången

Alliansregeringen sänker skatten för landets pensionärer igen. Det här blir den fjärde skattesänkningen sedan vi tog över regeringsmakten 2006. Det innebär att en genomsnittlig pensionär nu har cirka 600 kronor mer kvar i plånboken varje månad jämfört med när socialdemokraterna satt vid regeringsmakten. Det är 7 200 kronor mer per år.

Edward Riedl (M).

Etiketter: , ,

11 kommentarer

  1. Leif

    Morsan hälsar att hon är evigt tacksam. Nu kanske hon kan handla för egna pengar istället för att tigga av mig. Fint land vi har när ni styr, av din text kan man avläsa att ni är stolta.

  2. Lennart

    Det återstår fortfarande 400 kronor i månaden innan pensionerna är uppe i 2009 års nivå – hur många höjningar ni än försöker skryta med.

    Så länge pensionärerna inte beskattas efter samma skattetabell som vanliga löntagare, lever vi i ett ojämlikt och åldersdiskrimerande samhälle.

    Att beskedet om pensionärernas nya 50-lapp, kommer samma dag som man kan läsa om hur mycket ersättning avgångna topppolitiker får i ersättning, känns oerhört stötande.

  3. GossenRoda

    Den fjärde sänkningen må så vara, men hur mycket höjde, dvs inte sänkte, ni den när jobbskatteavdragen infördes?

  4. roger wåhlin

    Ja det är ju sant, men efter skattesänkningen vad skall dom drabbade göra med pengarna, ja det blir inte så lätt, hur kommer det att såna som du som aldrig har jobbat i ditt hela liv, med en fet lön? vi som har byggt upp landet genom ett hårt arbete, måste inse till slut att vi skulle hellre blivit en politiker. då behöver man bara ljuga(trovärdigt naturligtsvis)då är våran lycka fullständig, det är ju den S
    venska modellen av demokrati, det säger jag oavsett vilket parti som styr, Roger

  5. Jan-Erik Vahlström

    Å så omtänksamma ni är om pensionärerna. Några smulor till. Fakta är att pensionärerna beskattas betydligt mer än dom som har jobb oavsett om du försöker att skryta och med andra ord försöker tala om att dom nu får några smulor till. Moderat politik i ett nötskal.

  6. Edward Riedl

    Svar till Leif (2012-09-17 14:39)
    Vi är mycket nöjda med den utveckling vi haft sedan vi tillträdde. Vi har även fortsatt för avsikt att förbättra för pensionärerna.

  7. Edward Riedl

    Svar till GossenRoda (2012-09-17 18:45)
    Vi har inte höjt skatten för pensionärerna. Vi har sänkt den fyra gånger. Det har varit möjligt eftersom vår reformpolitik fungerat.

  8. Edward Riedl

    Svar till Jan-Erik Vahlström (2012-09-17 23:21)
    Både löntagare och pensionärer har fått sänkt skatt vilket gynnat alla. De som jobbar har fått större skattesänkningar. Det har varit nödvändigt eftersom vi innan dessa hade en jobblös tillväxt vilket hade drabbat pensionerna negativt. Politik hänger ihop. Alla har fått det bättre med vår politik.

  9. JonasE

    Redan så snor ni i Alliansens tillbaks denna 50-lapp med att höjda sjukvårdsavgifter…..slå på dom som har lite i vanlig Alliansorning

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.