Edward Riedl (M)

Europeisk bankunion

Just nu pågår arbetet kring ett eventuellt bildande av en Europeisk bankunion. När man följer debatten ute i Europa kan man utan svårighet nu se att ivrarna av ett federalt Europa försöker använda den ekonomiska krisen som skäl för stora steg i den riktningen. Samtidigt så har jag ännu inte sett några förslag som i grunden inte handlar om att ekonomiskt välskötta länder ska ta över bördan från ekonomiskt misskötta länder. Självklart ska regeringen föra konstruktiva diskussioner med övriga Europa kring dessa frågor. Men samarbeten kring en bankunion som landar i dessa två riktningar bör Sverige inte vara en del av.

Edward Riedl (M).

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.