Edward Riedl (M)

Sänkt restaurangmoms ger fler jobb

Den första januari i år sänkte vi restaurangmomsen till 12% för att att skapa bättre förutsättningar för fler jobb inom restaurangsektorn. Det är fortfarande alldeles för tidigt för att dra några långt gående slutsatser om effekterna av reformen även om vi kan se positiva tendenser. Priserna har sjunkit med lite drygt 3% och och antalet utannonserade tjänster har ökat med nästan 17% under första halvan av 2012 jämfört med första halvan 2011 enligt Visita (branschorganisationen). Det visar att reformen ser ut att vara på precis rätt väg. Priserna är något lägre samtidigt som jobben blir fler.

Edward Riedl (M).

Etiketter: ,

12 kommentarer

  1. ceko

    Varför svarar Du inte på frågorna om järnvägsunderhållet? Hur Du röstade och agerade när frågorna behandlades i trafikutskottet? Och hur ofta Du åker tåg? Eller är Din taktik att vänta några veckor, tills frågorna är inaktuella?

  2. Martin

    Men hur många gånger ska du ljuga om restaurangmomsen?! Forskare har gång på gång upprepat att det INTE går att bedöma om momssänkningen har resulterat i nya jobb. Nu senast sa SCB samma sak: Förändringen i antalet jobb under kvartal 1 och 2 är så liten att den ligger inom felmarginalen. Det är inte bra, Riedl, att du är på god väg att profilera dig som politikern som medvetet ljuger sina väljare rakt upp i ansiktet.

  3. stefan

    Skulle det stämma att priserna sjunkit med 3% är det ju halt fantastiskt!! Tänk – en pizza har alltså blivit 2 kronor billigare! Folket jublar och vräker i sig pizza….. Eller!?
    Du påstår också att antalet utannonserade tjänster har ökat med 17%. Den siffran hämtar du INTE från SCB (som väl annars är brukligt ifall man vill presentera trovärdig statistik)utan från branschorganisationen!? Ja ja, det är säkert en oberoende och trovärdig (M)uppgiftslämnare!?? Vad du undviker att presentera är vilken sorts anställningar det gäller. Deltid, heltid, vikariat, tillfälliga osv osv.
    Varför envisas du, och övriga moderater, med att påstå saker som det inte finns det minsta belägg för??? Jobben inom restaurangbranchen har väl blivit fler under nästan alla de senaste åren??? Det är rent pinsamt att se hur ni hanterar sanningen.

  4. Krister Klermalm

    Sannoliken att det är osannolikt av fler jobb, är frågan statistisk och åter statistik kunna tyda konsekvensen med reformen.
    Vad är det för typ av utannonserade tjänster det handlar om, det finns olika tidsanställningar. Facket för de anställda säger helt annat. Så om det verkligen har get fler jobb återstår fortfarande om man nu inte lyssnar till parlamentets eget folk.

  5. stefan

    ”Jag tar i praktiken in alla kommentarer om de inte uppenbart bryter mot lagen eller på annat sätt är mycket olämpliga. Jag har bara nekat en kommentar så här långt. Där skedde också samtal med VK och polis som kontaktade personen som skrivit.”

    Jag har INTE haft kontakt med polisen, så den kommentaren kan ju inte ha varit min, men mitt inlägg här har jag inte sett röken av…….
    Varför?

  6. Edward Riedl

    Svar till Martin (2012-10-06 11:15)
    Bara för att du ogillar vad andra tycker innebär det inte att du har rätt och de har fel…

    Jag refererar till vad Visita säger. Sedan finns det alltid de som hävdar motsatsen. det är fördelen med ett fritt samhälle där allas åsikter får torgföras.

  7. Edward Riedl

    Svar till stefan (2012-10-08 16:18)
    Jag släpper in alla kommentarer på min blogg. Läs gärna någon av alla mina bloggar om hur min blogg fungerar om du är fundersam.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.