Edward Riedl (M)

Inlandsbanan – Exporttåget Del 1

Den 24-26 september gick Exporttåget genom de tre norrlandslänen Jämtland, Västerbotten och Norrbotten. Handelsminister Eva Björling (M) ville med detta både lära sig mer om hur duktiga vi i norr är på export men också bidra till ännu mer kunskap hos företagen om hur man tar sig ut på exportmarknaderna och övervinner hinder på vägen. På första bilden sitter jag på bussen på väg mot Dorotea för att där ansluta. Genom varje län följde en riksdagsledamot från länet med ministern, de statliga myndigheter som på olika sätt kan hjälpa företagen och inbjudna företag från de olika länen.

Här är jag framme i Dorotea och kliver på tåget. På stationen i Dorotea berättar företaget Truxor om sin verksamhet och hur man vuxit sedan starten. Mycket intressant och lärorikt.

Det sista vi ser av stationen på väg vidare mot Vilhelmina.

I SVT har handelsministern möjlighet att berätta om varför hon gör den här resan genom de tre nordliga länen i Sverige.

Väl på tåget är det speed-dating. Företagarna som följer med från varje ort har här möjligheten att fråga de olika statliga myndigheterna hur de kan få hjälp med exportarbetet samt fråga och ge synpunkter till oss i politiken hur vi kan bli ännu bättre.

Edward Riedl (M).

Etiketter: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.