Edward Riedl (M)

Jobbskatteavdraget ger mer kvar i plånboken för vanliga löntagare

Alliansregeringens jobbskatteavdrag har gett alla som jobbar minst 1000 kronor mer kvar i plånboken varje månad. För 75% av alla som jobbar har fått minst 1500 kronor mer kvar i plånboken varje månad. En vanlig svensk familj där båda arbetar har alltså med vår politik mellan 25 000-40 000 kronor mer kvar i plånboken varje år. Jobbskatteavdraget gör alltså både att fler får ett jobb att gå till så att landets skatteintäkter ökar samtidigt som de som jobbar får behålla mer pengar själva. Fortfarande vill de röd-gröna oppositionspartierna riva ner arbetslinjen trots att den fungerat så bra.

Edward Riedl (M).

Etiketter: ,

11 kommentarer

  1. JonasE

    Om man ser till arbetslöshetsstatistiken så fungerar eran arbetslinje inte bra!!, om man håller sig till det normala sättet att räkna och inte siffertrixarsättet !!.

    Sen så har detta jobbskatteavdrag ätits upp av alla kostnader som er politik ökat under mandatperioden som till ett minimum motsvarar jobbskatteavdraget om man måste bil pendla till jobbet som det flesta måste i Norrland, men du tycks alltid ”glömma” bort detta, och på detta så skulle man dessutom råka bli sjuk eller arbetslös under en period, så är man direkt på stora minus på grund av en Arbetslinje…..en fattigdomsfälla är vad ni har skapat, för era utlovade jobb tycks lysa med sin frånvaro!!.

    Att arbetslinjen fungerat bra krävs det stora skygglappar för att påstå, och jag undrar om dina Moderat blåa skygglappar skaver mycket?? -Edward!! .

  2. TC

    Jag har inte sett någon statistik som tydligt visar att jobbskatteavdraget lett till fler arbetstillfällen!
    Alliansens totala politik med krav att resa resa längre med barnen till bättre skola och resa längre till de ”valfria” sjukvården och till gamla mammas ålderdomshem, plus den ökade avgiften till a-kassan och minskade utbetalning från a-kassa och kraftigt sänkta Försörjningsstödet i Umeå kommun där inte längre ges stöd för den hela faktiska hyreskostnaden o där lån betraktas som inkomst trots att det är en utgift har snarae lett till att fler fått mindre i plånboken med Alliansens politik!
    Sänkningen av restaurangmomsen har exempelvis inte lett till fler jobb i restaurangbranschen o det är enbart den höga personalomsättningen, att så många slutar, som lett till de många platsannonserna i restaurangbranschen medan det faktiska antalet jobb inte ökat alls!
    Väljarna genomskådar Alliansens trixade med statistik… så även jag som trogen Fp-väljare kommer byta block på grund av Alliansens totalt misslyckade politik inom nästan alla områden!

  3. stefan

    Vet inte om det egentligen är någon mening att försöka göra ett inlägg, eftersom dom inte publiceras….. Är man månne för kritisk? Blir det svårt att svara på dem? Men okej – ett försök till då!
    Jag undrar hur du tänker egentligen!? Du tokskryter om att alla vi som ARBETAR (skillnad på folk och fä alltså) har fått mer i plånboken. Så långt stämmer det väl, men sedan blir det en (ny) moderat tankevurpa. ”Jobbskatteavdraget gör alltså både att fler får ett jobb att gå till….” JASSÅÅ!!!??? Upp till BEVIS! Gjort en egen undersökning kanske!?
    Du påstår att eftersom jag har mer pengar så har fler fått jobb….. Samtidigt som all statistik tyder på att arbetslösheten är högre nu än när ni tog över makten. Då (vid valet-06) var den på väg neråt, men så fort ni blivit varma i kläderna så lyckades ni få den att gå upp igen. Vad då? Världsekonomin? Jaha, du tänker skylla på den när siffrorna försämras, men kan inte erkänna att det var (S) som lämnade över en sjunkande arbetslöshetskurva!?
    Och givetvis (i sann moderat anda) så avslutar du med ett falskt uttalande. Jag skulle egentligen vilja kalla det en lögn, men avstår. Kom in i verkligheten och inse att er s.k. ”arbetslinje” är ett totalfiasko! Något som alla (utom moderaterna, förstås) verkar ha insett.
    Sjuka och arbetslösa fortsätter ni att klassa som sämre individer. Får de grupperna det nog svårt, så kommer dom att tillverka jobben själva – ungefär så verkar ni resonera…..
    Ni skrämmer mig, och jag hoppas verkligen att svenska folket tar förnuftet till råds när det stundar val 2014.

  4. lf

    Men,varför släpper du inte in bloggkommentarer.Nu har du ju ytterligare bromsat det fria ordet.
    En riksdagsman som på bloggen försöker begränsa det fria ordet.
    Men ju längre du försöker att komma ifrån kritiken ju längre blir kritiken.
    När skall du ta in dessa bloggkommentar.

  5. stefan

    Jo du ”lf”, mina kommentarer kom in – efter en fasligt lång tid – men nu tycker jag mig se ett annat problem med herr Riedls trovärdighet: Han besvarar inte inläggen… I wonder why??????

  6. Edward Riedl

    Svar till JonasE (2012-10-12 05:50)
    Eftersom vi minskat utanförskapet med 250 000 människor så jämför du äpplen och päron vilket jag påtalat många gånger.

    Socialdemokratisk politik handlar ofta om att frisera siffror. Det värsta övertrampet i detta var när människor under Göran Persson sjukpensionerades bort och därmed inte längre ingick i statistiken.

  7. Edward Riedl

    Svar till TC (2012-10-12 06:37)
    KI (konjunkturinstitutet) menar att det så här långt har gett cirka 90 000 fler sysselsatta. Den långsiktiga effekten av de genomförda jobbskatteavdragen kan bli allt mellan 70 000 och 140 000 nya jobb.

  8. JonasE

    Det storsta antalet som någonsin sjukpensioenrades skedde under Bildts regering 93/94, och räknar man utanförskap på samma sätt som ni gjorde 2006 så var det rekord i det under samma pariod dessutom…..Moderaterna är det sanna bidragspartiet !1.

  9. Edward Riedl

    Svar till stefan (2012-10-12 09:56)
    Alla dina inlägg tas in även om du i början av dem skriver att inget av dem tas in.

    KI (konjunkturinstitutet) menar att jobbskatteavdraget så här långt har gett cirka 90 000 fler sysselsatta. Den långsiktiga effekten av de genomförda jobbskatteavdragen kan bli allt mellan 70 000 och 140 000 nya jobb. Så svaret på frågan är att jag inte sitter hemma själv och räknar. Det finns de som är bätre på sådant än mig.

  10. Edward Riedl

    Svar till lf (2012-10-13 21:48)
    Till skillnad från många andra så släpper jag in alla kommentarer som inte bryter mot lag eller är direkt olämpliga. Rikta hellre din kritik mot de som inte tar in era kommentarer.

  11. Edward Riedl

    Svar till stefan (2012-10-19 20:03)
    Att du/ni orkar. Jag tar in och besvarar alla era kommentarer. Läs gärna någon av de bloggar där jag beskriver hur min blogg fungerar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.