Edward Riedl (M)

(S) hotar jobben

Idag gästar socialdemokraternas partiledare Stefan Löfven Umeå och kommer lite senare idag att prata om Fler jobb för Sverige! Intressant att höra hur han menar att jobben ska bli fler genom att höja skatter på jobb och företagande med 30 miljarder kronor.

Edward Riedl (M).

Etiketter: , , ,

6 kommentarer

  1. TC

    Om du med skattehöjningen menar att S avser rätta till den absurda gåva som företagsägare gavs när åldersdiskrimineringen, som innebär att alla lite äldre ska vara dyrare att ha anställda än de lite yngre, infördes, så är det ett bra beslut! Det var slöseri med skattebetalarnas pengar att sänka skattena för även för de företag som redan hade unga med fast trygg anställning! Det få aldrig vara så att ålder, eller annan form av diskriminering, ska gynna en viss grupp på bekostnad av en annan grupp! Alla arbetslösa oavsett ålder behöver exakt samma stöd att åter få ett jobb!
    Eftersom det varje vår kommer ut en hel årskull av nya arbetssökande från gymnasierna och universiteten, så kommer ungdomsarbetslösheten alltid att se högre ut i statistiken eftersom arbetsmarknaden omöjligt så plötsligt kan anställa alla dessa nya arbetssökiande varje vår! Unga är egentligen den grupp i samhället som har det allra enklast att få ett jobb just på grund av att de är unga lättledda och friska, som dessutom kommer ut med aktuella kunskaper från sina utbildningar!
    Sänkningen av restaurangmomsen har inte gett ett enda nytt jobb, och det höga antalet platsannonser inom restaurangbranchen beror enbart på hög personalomsättning på grund av låg lön och usla arbetsförhållanden!

  2. Bergis

    Vet inte hur gammal du är men 1988 styrde socialdemokraterna Sverige med ett mycket större skattetryck än nu och vi hade ungefär 1,5 procents arbetslöshet. Under rekordåren 1965-1975 var arbetslösheten så låg att vi var tvungna att importera arbetskraft för att företagen över huvud taget skulle få tag på folk. Och vilka var det som styrde då? Jo socialdemokraterna. Så är dom så dumma ändå va?

  3. Edward Riedl

    Svar till TC (2012-10-22 15:03)
    Då har vi nog lite olika uppfattningar om den politik som vi bedriver. Jag kan bara konstatera att den är väldigt framgångsrik.

  4. Edward Riedl

    Svar till Bergis (2012-10-22 20:47)
    Det skulle kräva ett mycket långt svar för att reda ut detta som du skriver om. men drömmar om det som varit kommer inte att vara lösningen i framtiden är mitt korta svar.

  5. Edward Riedl

    Svar till N-O (2012-10-22 21:48)
    Det finns olika sätt att beräkna både kortsiktiga och långsiktiga effekter av skattehöjningarnas inverkan på jobben. Men den som inte tror att hjda skatter slår undan jobb misstar sig kraftigt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.