Edward Riedl (M)

Höjda skatter ger inte fler jobb

Det är bra att jobben är i fokus i den politiska debatten. Jobben kommer sannolikt också att vara en av de viktigare frågorna i valet 2014 precis som det var i valen 2006 och 2010. Jag ser fram emot en valrörelse där socialdemokraterna ska försöka övertyga väljarna om att jobben blir fler med höjda skatter på just jobb och företagande. Socialdemokraternas sista skuggbudget skulle inneburit höjda skatter på jobb och företagande med i storleksordningen 30 miljarder kronor årligen.

Edward Riedl (M).

Etiketter: , , , ,

20 kommentarer

 1. Leif

  Brukar inte ni misslyckas varje gång ni skall producera ”bevis” på att sänkta skatter ger fler jobb. Ni försöker i varje fall kämpa för att det är fler sysselsatte trots att er egen tidning, svd, ger er fel.

  Nåväl, de troende tror redan på dig, vi andra skrattar…hånskrattar…

 2. Tomas

  Internationellt hyllas Sveriges ekonomiska storslagenhet om och om igen. Detta sker under en tid när en europisk ekonomisk storm härjar som värst. Hur kan ni debattörer ovan undgå att inse att alliansen gjort ett storslaget arbete med sin ekonomiska politik? Min absoluta uppfattning är att med en lånebaserad högskattepolitik hade arbetslöshetsituationen sett betydlig värre ut.

  Lägre skatt+fler vågar starta företag+ fler arbetar+fler betalar skatt ==> mer pengar i skattekistan

  Högre skatter är som en blöt filt på en redan ansträngd ekonomisk situation som hotar framtida investeringar… och vår allas välfärd.

  /Tomas.

 3. Daniel

  Grisarna fortsätter att skrika ser jag. Fyra ben bra, två ben dåligt.

  Har det inte bevisats om och om igen att sänkta skatter inte automatiskt skapar mer jobb? Utan att det bara är en kostnad för samhället som en liten skara företag sätter i egen ficka snarare än att öka på arbetskraften?

  Jo, det har bevisats om och om igen men ändå fortsätter ni skrika er hesa med samma gamla hackiga vinylskiva som hoppar på samma spår om och om igen!

  DET ÄR HELT JÄVLA PATETISKT!

 4. stefan

  Vaddå höjda skatter? Jag trodde att det var de verkningslösa sänkningarna som (till viss del i alla fall) skulle återställas!!?? Eller har jag fel?

 5. JonasE

  Fel rubriksättning Reidl !!

  Det skall vara: Sänkta saktter ger inte fler jobb !!.

  För det visar tydligt fakta och statistik på !!.

  Men Alliansens gillar ju inte fakta, det är ju bevisat !!.

 6. JonasE

  Resultatet av 6 år med Alliansens skattesänkarpolitik : oförändrar sysselsättingsgrad ( egentligen minus 0.1% ), öppet arbetslösa har ökat med 84900 st, relativ arbetslösehet har ökat med 1,3%-enheter, långtidsabetslösa har ökat med 8% eller 49000(av de 84900)……skattesänkarpolitiken är knappast lyckad !!.

  För att inte glömma det ökande sanna bidragsberoendet = försörjningsstöd som ökat från 7,8% -2006 till 12,3% -2012, i huvudsak genom Alliansens sparkande på sjuka och arbetslösa !!.

  Facit av den Moderata Allianspolitiken !!….dags att pröva något annat !!.

 7. Edward Riedl

  Svar till Leif (2012-10-29 11:58)
  Enligt KI (konjunkturinstitutet) så har jobbskatteavdragen så här långt gett 90 000 fler sysselsatta. Den långsiktiga effekten kan bli allt mellan 70 000 och 140 000 fler sysselsatta i Sverige med de redan gjorda jobbskatteavdragen.

 8. Edward Riedl

  Svar till Marianne Johansson Bygget Mosekälla (2012-10-29 12:54)
  Enligt KI (konjunkturinstitutet) så har jobbskatteavdragen så här långt gett 90 000 fler sysselsatta. Den långsiktiga effekten kan bli allt mellan 70 000 och 140 000 fler sysselsatta i Sverige med de redan gjorda jobbskatteavdragen.

 9. Edward Riedl

  Svar till Egilsson (2012-10-29 13:17)
  Enligt KI (konjunkturinstitutet) så har jobbskatteavdragen så här långt gett 90 000 fler sysselsatta. Den långsiktiga effekten kan bli allt mellan 70 000 och 140 000 fler sysselsatta i Sverige med de redan gjorda jobbskatteavdragen.

 10. Edward Riedl

  Svar till Tomas (2012-10-29 21:33)
  Precis. Men kom ihåg att de som skriver på min blogg inte är representativa för befolkningen i stort. Dessutom är många av de olika som kommenterar under olika alias en och samma avsändare.

 11. Edward Riedl

  Svar till Daniel (2012-10-29 22:16)
  Enligt KI (konjunkturinstitutet) så har jobbskatteavdragen så här långt gett 90 000 fler sysselsatta. Den långsiktiga effekten kan bli allt mellan 70 000 och 140 000 fler sysselsatta i Sverige med de redan gjorda jobbskatteavdragen.

  Det här med fakta verkar vara jobbigt för många av er som kommenterar kan jag notera. Var hittar ni era bevis någonstans?

 12. Edward Riedl

  Svar till stefan (2012-10-29 23:28)
  Enligt KI (konjunkturinstitutet) så har jobbskatteavdragen så här långt gett 90 000 fler sysselsatta. Den långsiktiga effekten kan bli allt mellan 70 000 och 140 000 fler sysselsatta i Sverige med de redan gjorda jobbskatteavdragen.

 13. Edward Riedl

  Svar till JonasE (2012-10-30 15:55)
  Enligt KI (konjunkturinstitutet) så har jobbskatteavdragen så här långt gett 90 000 fler sysselsatta. Den långsiktiga effekten kan bli allt mellan 70 000 och 140 000 fler sysselsatta i Sverige med de redan gjorda jobbskatteavdragen.

 14. Edward Riedl

  Svar till JonasE (2012-10-31 03:44)
  Men nu jämför du återigen äpplen och päron. Därav dina siffror.

  Att som ni socialdemokrater gjorde under Göran Persson är bara trixande med statistik. Ni sjukpensionerade bort människor och så ingick de inte längre i arbetskraften och procentsiffrorna blev genast mycket bättre.

  Vi har återfört 250 000 människor från utanförskap till arbetskraften. Det gör att den procentuella arbetslösheten inte minskat trots att vi idag har drygt 200 000 fler som arbetar.

  Jag tror du vet detta men medvetet försöker vilseleda människor.

 15. JonasE

  Hur ni återfört människor från utanförskap till arbetskraft, är ju på senare tid blivit bevisat, de som tidigare jobbat deltid och haft delvis sjukpension och som då räknats in i utanförskapet, har numera blivit av med sin sjukpension men jobbar fortfarande bara deltid = blivit fattigare alltså, men i Allians statistiken ser det bara bra ut tydligen…..det ni har åstakommit är att få fomk från utanförskap till bara utanför !!.

 16. Jimmy

  Jag såg att jobbskatteavdraget minskar statens intäkter med ca 70 miljarder kr och väntas ge 75000 jobb enligt regeringens finansdepartement. Det blir en kontnad per jobb på ca 933000kr…. är detta hållbar politik??

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.