Edward Riedl (M)

Jobbskatteavdraget skapar fler jobb

Jobbskatteavdraget har gett en vanlig sjuksöterska 1700 kronor mer kvar i plånboken varje månad när skatten är betald. Det är drygt 20 000 kronor mer per år i plånboken. Dessutom har jobbskatteavdraget enligt oberoende institutioner gett mellan 70 000 till 100 000 fler jobb. Enligt KI (konjunkturinstitutet) handlar det så här långt om 90 000 fler sysselsatta till följd av de fyra genomförda jobbskatteavdragen.

Alliansens reformpolitik ger alltstå mer pengar kvar i plånboken för alla som jobbar samtidigt som fler får chansen till ett eget jobb. Det är en av anledningarna till att Sverige klarat sig bättre än stora delar av omvärlden under de turbulenta åren med finanskris och global lågkonjunktur.

Edward Riedl (M).

Etiketter: ,

14 kommentarer

  1. Lars Gidlöf

    Hej

    Hur många gånger har du inte skrivit om detta, vem försöker du övertyga? Varför skriver du inte om att Ni sålt ut massa saker och typ försämrat Apotekservicen?

    Bättre du svarar på kommentarer som du lovat vid flertal tillfällen att göra inom en månad

  2. stefan

    Jajaja…. Hur pass mycket det stämmer kan man alltid diskutera. Troligen är siffrorna mer i överkant än i underkant. MEN – okej, vi låtsas att det stämmer något så när. Vi lägger oss någonstans i mitten – sisådär 85000 jobb!? Frågan som då varje normalbegåvad, kritiskt tänkande människa ställer sig är: Hur mycket har då varje jobb kostat? Vad säger du Riedl?? Åtminstonde dryga miljonen i alla fall…. Succé???? Tror inte det!!!

  3. Leif

    Samt att sjuka och svaga människor har fått det mycket sämre pga att Edward tror att en sjuk blir friskare för att denne får det sämre ekonomiskt. Så slutsatsen är, så länge du är frisk och redan har ett jobb så gynnas man av Edwards politik, är du sjuk får du börja inrikta dig på att överleva istället för att komma tillbaka.

  4. JonasE

    Enligt oberoende instutioner så sägs också att man kan inte bara säga att det är jobbskatteavdragets effekt där, utan det är i så fall den totala politiken det är frågan om, samt en naturlig ökning av arbestillfällen och sysselsättning som ske i vilket fall !!.

    Jobbskatteavdraget till stor del eller till fullo, äts upp av alla de höjda kostnader som Alliansen påfört vanliga medborgare, så jobbskatteavdragets plus, måste då räknas av på allt minus som Alliansens hittat på, och att bara räkna jobbskatteavdraget är inte ett hederligt sätt att räkna, men har Alliansens heder ??.

  5. Ante Johansson

    En förutsättning för att det ska skapas 100 000 fler jobb är att löneökningstakten sjunkit och gett lägre löneökningar. Det betyder att arbetaren delar jobbskatteavdraget med arbetsgivaren genom lägre lön. Sedan har vi finansiert skattesänkningen med en sämre och dyrare arbetslöshetsförsäkring och sjukförsäkring.

    Detta gör att det inte blir 20 000 kr mer kvar i plånboken. Men för att få full sysselsättning måste vi hålla nere löneökningarna och jobbskatteavdraget är en teknik för att åsnakomma detta till viss del. Det krävs också att politiker och fackpampar erkänner att det är just reallönerna som bestämmer antalet arbetstillfällen i Sverige.

  6. Ola

    Nu tror jag du ska läsa en gång till vad KI skriver. Blev lite fel där för dej..

    Ni moderater är roliga. När ni spelar fotboll och gör tre mål. Tror ni att ni vunnit då fast motståndaren gjort sex mål. För du skriver om sänkt skatt men inget om dom höjda skatterna och speciellt inget om den chockhöjningen av skatten som Sjuka, Arbetslösa och Pensionärer fått sedan ni tillträdde.

  7. Edward Riedl

    Svar till stefan (2012-11-02 10:52)
    Kan du förklara hur skatteintäkterna i Sverige ökat under alliansregeringen samtidigt som vi sänkt skatten för vanligt folk som arbetar?

  8. Edward Riedl

    Svar till Leif (2012-11-02 11:30)
    Nu har svenska folket gett oss förnyat förtroende för arbetslinjen. Sedan är det en förutsättning att alla som kan jobba faktiskt gör det för att vi ska kunna finansiera den generella välfärden som ger alla trygghet.

  9. Edward Riedl

    Svar till JonasE (2012-11-02 13:18)
    Jag tror precis som dig att det är helheten som gett grunden för nya jobb i Sverige där jobbskatteavdraget är en viktig del. Sedan så hade Sverige haft betydligt färre jobb om vi följt utvecklingen som övriga Europa haft genom den ekonomiska krisen.

  10. Edward Riedl

    Svar till Ante Johansson (2012-11-03 11:17)
    Till skillnad från det du påstår så har de som jobbar sällan haft sådan stark köpkraftsökning som under våra år vid regeringsmakten.

  11. Edward Riedl

    Svar till Ola (2012-11-03 14:00)
    Nu har du inte bara fel utan ljuger dessutom rätt friskt också. Vi har inte höjt skatten för de som du påstår. T.ex. pensionärerna har från och med årskiftet fått sin skatt sänkt fyra ggr vilket är helt unikt i Europa.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.