Edward Riedl (M)

Det finns bara ett regeringsalternativ

Stefan Löfven och socialdemokraterna har nu väljarna ytterligare ett besked. De vill aldrig samarbeta med miljöpartiet och vänsterpartiet kring utrikespolitiken. Det kan förvisso ses som ett lugnande besked för många. Men det visar återigen att det inte finns något annat regeringsalternativ än sittande alliansregering i svensk politik idag. Idag har vi fyra partier som samarbetar i alliansen och inför nästa val har vi regerat Sverige framgångsrikt i 8 år genom en stormig tid. Mot oss kommer sannolikt fyra splittrade partier utan några gemensamma svar att stå precis som idag.

Läs mer här.

Edward Riedl (M).

Etiketter:

8 kommentarer

  1. Erik Jonsson

    Det är en hemsk tanke som du lanserar. Vi får verkligen hoppas att det kommer att finnas alternativ i september år 2014. Vi gräsrötter behöver mångfald i politiken. År 2006 blev det ett välkommet skifte. Men frågan man kan ställa sig om nuvarande regeringskonstellation verkligen kan vara effektiva och nyttiga för samhället för en tredje mandatperiod?

  2. Marianne Johansson Bygget Mosekälla

    Stefan Löfven sågar de samarbetsöverenskommelser som man hade med V och MP tidigare, det gör jag också!
    Naturligtvis kan man göra nya och bättre, efter hur folk röstar. Demokratiskt!
    Alliansen är ju bara ett parti, än hur man röstar borgerligt, så lägger man ju sin röst på Moderat politik!

  3. Jan-Erik Vahlström

    Hur var det nu med Göran Hägglunds utspel om samsyn? Kommer C och/eller KD att finnas kvar över 4%-spärren? Även Folkpartiet är en osäkerhetsfaktor. Många av centerns föreningar verkar vilja gå ur denna allians. Som tur är så finns det alternativ till ditt alternativ.

  4. x

    Politiker försöker bara lura er med höger och vänster snack för det är samma sak det är för att ni inte ska se vad deras agenda verkligen är.
    Sveriges och EU politiker har en medveten politik.
    Om 2 företag konkurerar och det ena företaget har 6 gånger högre lön vad händer????
    Arbetslöshet är en medveten politik för att sänka lönerna för lågavlönade så vi kan konkurera med dom fattiga länderna det är därför vi har det och massinvandring politiker är inte så inkopitenta som dom vill att vi ska tro.
    Så det enda som kan rädda oss från politiker är en stark ledare och murar och det kommer snart.

  5. Edward Riedl

    Svar till Marianne Johansson Bygget Mosekälla (2012-11-04 11:07)
    Men är det seriöst att ett parti som är jämnstort med moderaterna gör anspråk på att sensaamt bära regeringsmakten? Det luktar mer saknad av gamla tider än något annat.

  6. Edward Riedl

    Svar till Jan-Erik Vahlström (2012-11-04 15:11)
    Än så länge finns det inget alternativ till alliansen. Förhoppningsvis bildar delar av den splittrade oppositionen ett alternativ så väljarna kan jämföra vad de får efter valet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.