Edward Riedl (M)

Socialdemokraterna gör ingen satsning på norrbotniabanan

Nu har socialdemokraterna lämnat sin infrastrukturmotion och det blev tydligt att norrbotniabanan inte längre finns med. I budgeten har de inte avsatt några pengar till den och i infrastrukturmotionen vill de bygga 9 kilometer spår ut till Dåva. Men snälla nån. Det är väl ingen satsningen på norrbotniabanan som socialdemokraterna talat vitt och brett om. Det är inget annat än en medveten bluff för att lura väljarna i Västerbotten. Spåret ut till Dåva kan mycket väl finnas med i det som regeringen fattar beslut om efter samråd ute i regionerna. Det socialdemokraterna vill göra är att införa kilometerskatter på lastbilar för att finansiera några kortare järnvägssträckor i södra Sverige. Vi i Norrland får betala priset i form av mindre arbetstillfällen om Ibrahim Baylan och hans socialdemokrater vinner nästa val. För vem tror ni drabbas hårdast om de inför en skatt på avstånd för lastbilar?

Edward Riedl (M).

Etiketter: , ,

4 kommentarer

  1. Adrian

    Hur kan man börja bygga på Norrbotniabanan om den inte ens är planerad och hur tänkte du att man skulle investera när man inte vet hur mycket det kostar att bygga banan? One step at a time…

  2. Ola

    Jag ställer mej frågan vad har du Edward Riedl emot byggandet av Norrbotniabanan. Före valet 2010 pratade du varmt om att bygga den. Men efter valet då vände du på en femöring och ville istället satsa alla skattepengar på Stockholm. Tala om att lura sina väljare. Sedan måste jag fråga mej om du tror att när det ska investeras att man har pengarna i en påse före man börjar bygga? Bottniabanan blev bygd av S och det funkade då. Utan att man hade samlat alla pengarna i en påse före starten av bygget.
    Nej det är lika bra du erkänner att du har svikit Norrland. Men kom då inte till valet 2014 och påstå att du och moderaterna i västerbotten vill investera här uppe

  3. Edward Riedl

    Svar till Ola (2012-11-08 16:39)
    Du är väldigt oförsiktig med sanningen. Jag jobbar hårt för att få till en finansiering av Norrbotniabanan. Men jag röstar inte på ofinaniserade förslag. S har bara hittat pengar till 9 km av totalt 270 km som diock redan finns med i Västerbottens och Norrbottens länstransportplaner.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.