Edward Riedl (M)

Sverige ökar biståndet till Afghanistan

Sverige kommer under den kommande tioårsperioden att skicka bistånd till Afghanistan på drygt 8 miljarder kronor vilket gör att Afghanistan blir det största mottagarlandet av Svenskt bistånd. Pengarna ska användas för att stärka flickor och kvinnors rättigheter och möjligheter i Afghanistan. Det är bra att vi är långsiktiga med vårt civila bistånd och också använder pengarna för att bistå en positiv utveckling. Förhoppningsvis kommer afghanerna själva att kunna överta arbetet med säkerhetsarbetet när den internationella miliära insatsen trappas ner och sedan förändrar karaktär. Men som jag ser det så är det just där den stora risken för framtidens Afghanistan just nu finns. Om de verkligen kommer att ha förmågan att överta säkerhetsarbetet själva.

Edward Riedl (M).

Etiketter: ,

9 kommentarer

  1. Leif

    Härligt beslut, människor som slitit ut sig för Sverige får knappt något hjälp från regeringen, men vi skall ösa pengar över andra. Man kan nästan tro att ni vill att SD ska få mer inflytande.

  2. Mr Cool

    Beklämmande att det skall ösas mer pengar till denna korrumperade regim men pengar verkar brinna i svenska politikers fickor och nya biståndsmål skall ständigt överträffas. SIDA är en ren förskingrarorganisation som i flotta lokaler pumpar in pengar direkt in i afrikanska länders statsbudgetar utan någon koll. Biståndet till exempelvis Ryssland är rent flum och landet har en av de störta guldreserverna i världen. Hur dom sen vill prioritera pengarna är inte vår sak. Svenskens sätt att tänka behöver inte vara normgivande för hela världen. Betänk också att Ryssland ökar sin militärbudget med 60% över några år att att mottagarna av svenskt bistånd nästan undantagslöst är beväpnade till tänderna. Själv hade jag en kulspruta model 36 (vattenkylt vrak från andra värdskriget) vid min senaste repövning. Sådant skit ser ni aldrig i exempelvis Somalia. Vi öser även bistånd över Gazaremsan som verkar ha gott om resurser till raketskjutande.

  3. Edward Riedl

    Svar till Leif (2012-11-15 09:45)
    Det ena behöver inte utesluta det andra. Att Sverige bidrar till trygghet och stabilitet i omvärlden är för mig självklart rent humanitärt men också ekonomiskt rimligt på lång sikt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.