Edward Riedl (M)

Tuffare tag mot brottsligheten

Justitieminister Beatrice Ask (M) vill nu begränsa villkorlig frigivning. När 70% återfaller i brottslighet inom 3 år är det inte rimligt att man blir villkorligt frihiven flera gånger. Det krävs tuffare tag mot brottsligheten.

Edward Riedl (M).

Etiketter: ,

10 kommentarer

  1. Tommy

    Det krävs inte tuffare tag mot brottsligheten. All forskning visar att den kriminalpolitik som (m) representerar inte alls leder till minskad brottslighet. Vad den istället leder till är människor utan återvändo och med sönderslagen framtid.
    Och Beatrice Ask är tyvärr en riktigt misslyckad justitieminister. Men så är hon inte ens jurist. Ett skämt.

  2. Petter22

    Den dag jag känner mig säker i samhället, den dagen ska jag starta upp mitt företag. Men så länge som jag känner mig otrygg så stannar min fantastiska ide i mitt huvud.

  3. Tobias

    Brottsligheten kommer ökas om inte fler jobb fixas, det är fakta. Kolla på tex USA, brottsligheten ökas fast man har mycket, mycket hårdare straff än Sverige.
    Det finns mycket bättre sätt att bearbeta brottslighet än hårdare straff. Ibland förstår jag inte hur du blev en riksdagsledamot, följt din blogg ett tag och du verkar inte kunna tänka steget längre ibland.

  4. JonasE

    Först så försämrar ni medvetet trygghersystemen, sen så vill ni göra staffen hårdare…..vill ni skapa ökad brottlighet ??.

  5. Daniel

    Tomma men fina ord, som vanligt från borgarna. Hur ska ni ändra detta? Ska nå gå emot forskning som visar att hårdare straff sällan hjälper i de flesta fall?

    Det är ju ni borgare som gapar om utanförskap hela tiden, gäller inte detta f.d. kriminella som nu försöker återkomma i samhället som vanliga människor, men aldrig får chansen utan är permanent brännmärkta för all framtid? Inte konstigt att man faller tillbaka i brottslighet om man aldrig får jobb för att man är straffad, aldrig får en chans, alltid betraktas med misstanke trots avtjänat straff. Då har man till sist inget val, när vännerna sviker och pengarna försvinner.

    Men det bryr du dig väl knappast om. Viktigare att vräka ur sig floskler och illa underbyggda argument.

  6. Edward Riedl

    Svar till JonasE (2012-11-20 13:03)
    Jag tror inte ens att du själv gör den kopplingen hela vägen. Så dagens brottslighet är enligt dig beroende på att människor inte har tillräckligt med pengar. Utveckla gärna den tanken lite mer…,.

  7. Edward Riedl

    Svar till Daniel (2012-11-23 11:21)
    Det finns flera skäl till varför det är rimligt att göra just detta. Den som inte sköter sig ska inte kunna bli villkorligt frigiven gång på gång. Sedan måste ett fungerande rättssamhälle vara normgivande. Detta tycks många glömma bort.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.