Edward Riedl (M)

Är utbildning ett problem för socialdemokraterna?

Är det ett problem för socialdemokraterna att unga människor utbildar sig på gymnasieskolan eller på högskolor och universitet? När man hör deras retorik kan man nästan tro det. Trots att det visats gång på gång att nästan hälften av ungdomsarbetslösheten faktiskt består av unga människor som studerar på heltid i gymnasieskolan eller på högskolor och universitet använder socialdemokrater på alla nivåer ogenerat dessa siffror där var femte ung påstås vara arbetslös. Ungdomsarbetslösheten, om vi undantar heltidsstuderande, ligger fortfarande högre än arbetslösheten för de som är äldre. Det är därför vi i alliansen sänkt arbetsgivaravgiften för unga så att det blir billigare att anställa unga. Socialdemokraterna vill istället fördubbla arbetsgivaravgiften för unga. Hur de tror att fler unga ska få jobb genom att göra det dyrare att anställa unga är bara lite svårt att förstå.

Edward Riedl (M).

Etiketter:

12 kommentarer

 1. lena

  det skulle jag vilja syna…och stämmer det så är det väl i så fall i enlighet med den modell som (m) tillämpade för att åskådliggöra ”utanförskapet” i valrörelsen 2006.

 2. leif

  Bra försök att flytta fokus. Det fungerar förstås på blåögda människor, vi lite mer fritänkande ser igenom propagandan.

 3. Åsiktsmaskinen

  Ungefär lika svårt att förstå hur fler ska få jobb genom att man enklare ska kunna parkla folk till sämre villkor…

  Eller ungefär lika svårt att förstå varför bara barn till föräldrar som har råd att betala ska kunna få extra lärarhjälp i hemmet med statliga subventioner…

  Eller ungefär lika svårt att förstå varför Moderaterna stöjder uttalade abort och kvinnomotståndare till parlamentariska poster…

  Svara på det så tror jag att du lättare förstår Socialdemokraternas ståndpunkter i just denna frågan.

 4. Kjell

  Efter som moderaternas arbetslinje slutade med en ökad arbetslöshet då måste man ju fundera på en annan modell.. Man måste bli modernare och inte tänka 1800 tal som moderaterna gör.

  Du tycker ju det är viktigare med tunnelbana till Nacka oxå än det är med Norrbotniabanan så hur du tänker vet vi nog nu..

 5. JonasE

  2006 räkande ni på samma sätt, men nu är det Sossarnas fel….så frågan är: – är sanningen ett problem för Moderaterna ??.

 6. stefan

  Ibland undrar man om du egentligen är bekant med er egen politik!? Det är inte (S) som är emot att utbilda folk – Det är NI!!! Hur vore det om ni kunde lyfta huvudet och skåda verkligheten!? Hur vore det om ni skulle satsa några miljarder på att UTBILDA folk istället för att gömma undan dem i FAS 3!!!??? DET är svårt att förstå! Varför ni inte skäms för detta är för mig en gåta…. Nej förresten, det är det ju inte – det är ju moderater vi pratar om.

 7. Edward Riedl

  Svar till Åsiktsmaskinen (2012-11-23 11:05)
  Att besvara den här typen av väldigt vinklade påståenden har jag inte tid med. Jag vet tyvärr att en del gör likadant åt andra hållet. Jag ägnar dock inte tid till detta.

 8. Edward Riedl

  Svar till Kjell (2012-11-23 20:54)
  Nu har ju fler faktiskt fått jobb i Sverige sedan vi tog över regeringsmakten. Vi har idag mer än 200 000 personer fler som jobbar i Sverige samtidigt som mer än 200 000 personer färre befinner sig utanför statistiken som förtidspensionerade mm. Det är förklaringen till att statistiken inte är jämförbar. Att som socialdemokraterna gjorde och trolla bort människor ur statistiken skapade ju inga nya jobb direkt.

 9. Edward Riedl

  Svar till JonasE (2012-11-24 15:50)
  Vi räknade in alla som inte jobbade i det vi kallade utanförskapet. Om det då ingick några studerande menar jag att det var fel.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.