Edward Riedl (M)

S vill införa kilometerskatt för lastbilar

Idag har jag inne en debattartikel i Folkbladet om socialdemokraternas förslag att införa kilometerskatt. De har nu döpt om kilometerskatten till vägslitageavgift. Det innebär fortfarande att tunga transporter med lastbil ska chockbeskattas på de avstånd de kör. Givetvis slår detta extra hårt mot norra Sverige. För de pengar socialdemokraterna skulle få in på sitt förslag vill de bygga järnväg i södra Sverige.

Edward Riedl (M).

Etiketter:

2 kommentarer

  1. Kjell Hedman

    Förstår att du inte tycker om kilometerskatten för då kan det ju hända att kravet på byggandet av Norrbotniabanan blir större och den är du direkt motståndare till. Förstår att du inte släpper igenom den här kritiken.. Du har ju inget svar längre..

  2. Edward Riedl

    Svar till Kjell Hedman (2012-11-26 13:34)
    Jag släpper igenom alla. S vill införa en kilometerskatt på lastbilar som slår hårdast i Norr för att finansiera en liten järnvägsbit söderut. S vill fram till 2025 bygga 9 km av totalt 270 km Norrbotniabana.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.