Edward Riedl (M)

Att sälja SAS

Nu går miljöpartiet ut och vill att regeringen ska sälja SAS och vägra kreditfaciliteterna. Faktum är att SAS redan finns på regeringens säljlista. Däremot har det saknats intressenter som vill köpa de aktier vi vill sälja. Det kanske inte är så förvånande med tanke på att bolaget under lång tid varit olönsamt. Nu gav storägarna (de tre nordiska ländernas regeringar samt Wallenberg som privat storägare) möjlighet att överleva om parterna (SAS och facken) kunde presentera ett förslag där bolaget skulle kunna leva vidare. Möjligheterna att sälja SAS har givetvis ökat dramatiskt i samband med att bolaget blivit mer livskraftigt. Miljöpartiets krav känns mot den bakgrunden märkligt. Om vi inte som storägare gör bolaget attraktivt finns det inga köpare. Miljöpartiet vill sälja men inte göra bolaget attraktivt. För mig går detta inte ihop.

Edward Riedl (M).

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.