Edward Riedl (M)

Sjunkande resultat i skolan och fler barn i relativ fattigdom

Att vi med stor invandring tillfälligt får sjunkande resultat i skolan och fler i relativ fattigdom är inte så konstigt. Inte minst då nya stora grupper flyr från länder med falerade statsstrukturer. En av de viktigaste nycklarna för att höja resultaten i skolan och minska den relativa fattigdomen handlar om riktade insatser för att hjälpa nyalända med utbildning och rusta dem för arbetsmarknaden. Låt oss prata om utmaningarna vi har och inte skapa konstruerade debatter för att vinna kortsiktiga politiska poänger. Men oavsett om vi pratar om invandrare eller infödda svenskar så är en fungerande jobbpolitik det bästa för att minska den relativa fattigdomen.

Edward Riedl (M).

Etiketter: , , , ,

11 kommentarer

  1. Roger Kvarnström

    Hej om du sitter i trafik utskottet tycker jag att du ska ha bättre koll på vad du skriver om vad som gäller lastbilar och vinter däck.

  2. ceko

    Ja, kan Du annat förvänta Dig. Med sänkta skatter för de rika och välbärgade, så får de svaga det svårare. Då vet Du väl inte att Sverige är inne i en lågkonjunktur. Du har mycket att lära Dig Edward.

  3. D.G.

    Att förklara problemet med ökad invandring är det föga genomtänkt E.R.

    Som representant för ditt parti utgår jag ifrån att du väl känner till samhällets generösa ersättningar till de nyanlända som dessutom är skattebefriade.

    Ersättningar via Arbetsförmedlingen både i form av dagersättning på 308,00 /dag samt tilläggsförmåner där då speciellt barntillägg utbetalas både i form av barnbidrag (1050,00 /barn) samt x-tra tillägg på 800,00 /barn

    En familj med 3 barn under 18 år får således 1850,00 x 3 utöver bostadsbidrag och ersättningen till respektive förälder på 308,00 /dag (ca: 6700,00-7000,00 x 2 skattefritt).

    Dessa ersättningar är LÅNGT över vad övriga familjer (2 vuxna utan arbete) med 3 barn har EFTER skatt.

    Att resultaten i skolan sjunker kan det endast delvis tillskrivas invandringen.

  4. JonasE

    Det är just det som är problemet, Alliansens jobbpolitik fungerar inte !!.
    På detta så har Alliansen försämrat trygghetsystemen, som just drabbar samma grupper, så det blir dubbelfel för det mest utsatta grupperna här, just på grund av Alliansens politik !!.

    Det är verkligheten för allt för måga, och blir det för allt fler – oavsett vad du påstår !!.

  5. Kjell Hedman

    ”Men oavsett om vi pratar om invandrare eller infödda svenskar så är en fungerande jobbpolitik det bästa för att minska den relativa fattigdomen” Skriver du.

    Men det är ju det stora problemet att sedan ni moderater tog över makten 2006 så har det bara blivit större arbetslöshet. Så den arbetslinje ni pratade om före valet 2006 den är ju totalt misslyckad om man ser på siffrorna för arbetslöshet.

  6. Edward Riedl

    Svar till ceko (2012-12-08 19:24)
    Kanske är det så att även du har något att lära. Om vi tar emot många människor från krig och förtryck så ökar fattigdomen trots att alla fått det bättre. Med stängda gränser skulle fattigdomen minska utan att någon fick det bättre. Så hur menar du?

  7. Edward Riedl

    Svar till D.G. (2012-12-09 08:29)
    Tvärtom är det viktigt att berätta hur stort flyktingmottagande på kort sikt ställer till det i statistiken men ändå kan vara rätt.

  8. Edward Riedl

    Svar till JonasE (2012-12-09 14:41)
    Vi har över 200 000 personer fler i arbete sedan vi tog över regeringsmakten och Europas mest välskötta ekonomi. Uppenbarligen fungerar vår politik alldeles utmärkt.

  9. Edward Riedl

    Svar till Kjell Hedman (2012-12-09 22:48)
    Tvärtom. Vi har över 200 000 personer fler i arbete sedan vi tog över regeringsmakten och Europas mest välskötta ekonomi. Uppenbarligen fungerar vår politik alldeles utmärkt.

  10. stefan

    Skrämmande att du med en dåres envishet påpekar: ”Vi har över 200 000 personer fler i arbete sedan vi tog över regeringsmakten.” Jaha!!?? Under vilken period har dessa siffror sjunkit då? Är det inte så att (om vi ska föröka vara ärliga) det har blivit fler och fler i sysselsättning hela tiden, totalt sett. MEN – min gode man – befolkningen i arbetsför ålder har ökat med närmare en kvarts miljon under samma period. Vilket betyder att antalet arbetslösa ökat! Glömt eller försöker ni mörka? Nja, sån’t glömmer man inte…..
    Uppenbarligen fungerar er politik inte!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.