Edward Riedl (M)

Alliansen ökar drift och underhållsbudgeten för järnvägen

Alliansregeringen har fördubblat drift och underhållsbudgeten sedan maktskiftet 2006 när vi tog över regeringsmakten. Från 3,7 miljarder kronor per år satsar vi nu 7,6 miljarder kronor och för nästa år tillför vi änu mer pengar. Alliansregeringen tar ansvar för att rusta svensk infrastruktur. Även på vägområdet tillför vi ännu mer pengar vilket är viktigt inte minst för ett län som Västerbotten.

Edward Riedl (M).

Etiketter: ,

6 kommentarer

  1. Daniel

    Struntprat. Nu ljuger du igen. Om ni verkligen hade satsat, varför blir saker då sämre? Om ni verkligen hade skjutit till mer än dubbelt så mycket pengar (vilket ni inte har gjort) hade ju saker blivit dubbelt så bra – men så är ju UPPENBARLIGEN inte fallet.

    Ergo: du ljuger igen. Som vanligt.

  2. lf

    Men vad hjälper det att ni fördubblar drifts-och underhållsbudgeten ,samma problem finns ju kvar.
    Det var någon högt stående chef som för en tid sedan sade att till vintern är de mesta problemen lösta.Vad tycker du om det uttalandet.Att man nu på SJ inställer en massa avgångar visar väl på motsatsen.
    Det måste vara något grundläggande fel.Denna förjulsvinter kan väl inte ett stort problem,om man jämför de extrema vintrar på slutet av 1900-talet.
    Nä du Edvard man behöver inte vara expert för att hitta de grundläggande problemen.
    1.Helt felaktiga upphandlingar av tekniskt undermåligt material.(boven i viss mån lagen om offentlig upphandling).
    2.Denna enorma uppdelning av olika entreprenörer som skyller på varandra och lamslår åtgärder.

    Jag förstår de resandes klagomål.Här har man satsat på ett säkert sätt att komma fram till arbete och hem och man blir stående på perrongen.
    Att man som du skriver en blogg där man satsat dubbelt med pengar på underhållet där samma problem finns kvar visar ju bara att du uppfattar problem som ringa och resenärer får väl vänta.

  3. Kjell Hedman

    Ändå ökar missnöjet med järnvägen hela tiden. Det har aldrig varit så stort missnöje med järnvägen som nu. Kan det bero på att stora delar av pengarna skickas till skatteparadis?

  4. Edward Riedl

    Svar till Daniel (2012-12-13 13:04)
    Jag kommer att blogga mer utförligt under julen på detta tema. Du får det utförliga svaret då. Men faktum är att vi fördubblat det årliga underhållet sedan vi tog över regeringsmakten. men underhållet har varit eftersatt i över 40 år och det tar tid att komma ikapp.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.