Edward Riedl (M)

Länsstyrelsen i Västerbotten blir kvar i utredarens förslag

Mats Sjöstrand föreslår ingen förändring för länsstyrelsen i Västerbotten i sitt förslag till regeringen. Däremot föreslår han att dagens 21 länsstyrelser ska bli endast 11 stycken till 2015. Han föreslår ingen förändring för Västerbotten och Norrbotten men föreslår att Västernorrland och Jämtland slås samman. Det ger länsstyrelsen i Västerbotten fortsatt arbetsro. Länsstyrelsen i Västerbotten tillhär en av landets mest effektiva sett till handläggningstider och annat. Sedan återstår att se om det verkligen blir någon större reform som Mats Sjöstrand vill. Nu är frågan tillbaka hos oss politiker och vi moderater har svårt att se de stora vinsterna med det fortsatta kartritandet. Det verkar inte finnas något samband mellan effektiva länstyrelser och storlek vilket skulle kunna vara ett skäl till sammanslagningar. men några sådana samband verkar inte finnas. För oss i Västerbotten kvarstår sedan frågan om region Västerbotten och vi moderater vill inte återigen omorganisera dessa frågor. Nu vill flera av de partier som starkast förespråkade regione Västerbotten avveckla densamma och flytta tillbaka frågorna till landstinget. Vi moderater menar att det inte är rimligt att hatta fram och tillbaka. Det kostar pengar och gör medarbetarna allt annat än fokuserade på sina huvuduppdrag. Har vi inte lyckats få till en stor region i Norrland innan 2019 så kan det vara en poäng att överväga att avveckla region Västerbotten.

Edward Riedl (M).

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.